IFC ontvangt Peursum

IFC met 10 punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld, kan het kampioenschap in de 4e klasse bijna ruiken. Bij een eigen thuis overwinning tegen Peursum en verlies van runner-up ZBC´97 bij Herovina, zal het zover al zijn. De wedstrijd van zaterdag zou dus al een kampioenswedstrijd kunnen zijn. Hopelijk komt er dan ook veel publiek kijken.
Uiteraard heeft Peursum aan het eventuele bovenstaande scenario geen boodschap. Ze zullen net als in hun thuiswedstrijd via een gedegen tactisch plan, proberen een resultaat te behalen.

De Tegenstander Peursum:
Op 1 augustus 1931 werd de Giessen-Nieuwkerkse P.V.V. opgericht. Ruim 20 jaar later werd de naam gewijzigd in VV Peursum. Deze eeuw kwam het eerste elftal, behoudens vier seizoenen op het laatst in 2014-2015, steeds uit in de vierde klasse.
De vereniging uit Giessenburg, gemeente Molenlanden heeft thans onder andere 6 mannenseniorenteams, die in competitieverband uitkomen.

Dit seizoen:
Hans Harmans (ex trainer van Wieldrecht en Antibarbari) en in het seizoen 20-21 trainer van IFC zaterdag, heeft in de loop van het seizoen de trainersfluit overgenomen van John den Dunnen. In de competitie staat de ploeg op de zesde plaats met 31 punten uit 21 wedstrijden (9 keer gewonnen en vier keer gelijkgespeeld) en een evenwichtig doelsaldo van 37 doelpunten voor en tegen.

Archief foto

In totaal werden in de uitwedstrijden negen punten verzameld. Hierbij leverden de laatste vijf uitwedstrijden slechts 1 punt op. De volle drie punten werden dit seizoen gepakt bij Noordeloos en SSW. Marnik Korevaar is teamtopscorer met zeven goals.

Historie:
De uitwedstrijd in Giessenburg in oktober jl. leverde veel doelpunten op, waarbij IFC na een 1-1 ruststand met 3-5 aan het langste eind trok. Voor IFC scoorde Danny Slingerland twee maal, zijn broer en afdelingstopscorer Michael Slingerland één keer en Jip Kegge tekende voor de twee overige treffers. De genoemde Korevaar wist daarbij voor twee tegentreffers te zorgen.

Waar te zien:
Kom IFC Steunen! De competitiewedstijd tussen IFC en Peursum in de vierde klasse E op Sportpark Schildman, start zaterdag 7 mei 2022 om 15.15 uur.

Cees van Heeren