IFC ontvangt puntgelijke Gestel.

tekst: Cees van Heeren

Afgelopen zondag verloor IFC de uitwedstrijd bij Gemert en daarmee werd de positieve reeks abrupt afgebroken. Zondag a.s. kan het team van trainer Jack van den Berg het mindere spel en resultaat van die wedstrijd weer doen vergeten. Thuis treedt IFC namelijk aan tegen de uit het jaar 2005 stammende fusievereniging uit Eindhoven, VV Gestel. Een ploeg, die net als IFC 33 punten verzameld heeft.

Dit seizoen:
Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Noord Brabant in zijn debuut jaar op dit niveau op de achtste plaats in de zuidelijke hoofdklasse. Na een eerste periode dit seizoen, die eindigde met een zesde plaats over de eerste tien wedstrijden en een negende plaats in de tweede periode, zijn de resultaten van Gestel in de derde periode (over 4 gespeelde wedstrijden) momenteel wat minder. Er werden twee gelijke spelen behaald. Momenteel neemt de ploeg met een technische staf bestaande uit 4 personen de 8e plaats in de totaalstand in. In de door hen 24 gespeelde wedstrijden behaalden ze 33 punten door middel van 9 overwinningen en 6 gelijke spelen. Het doelsaldo met 35 voor en 43 tegen is licht negatief.
In de uitwedstrijden heeft Gestel tot nog toe 8 van zijn 33 punten behaald. Dit door twee overwinningen. Begin september bij Groene Ster en op 5 maart bij DESO.
Gestel is na overwinningen op PSV (am), DESK, Marvilde en Brabantia doorgedrongen tot de kwartfinale van het KNVB district bekertoernooi van Zuid 1. Hierin treffen zij in de loop van de maand april BVV uit Den Bosch.

Winterstop en topscorer selectie:
In de winterstop vertrokken een aantal spelers naar het buitenland, zoals Linkers en Yildirim, maar kwamen er ook enkele spelers, zoals Hasanovic de selectie weer versterken.
Na de winterstop speelde Gestel tot op heden negen competitiewedstrijden, waarin 12 punten werden verzameld. Dit waren drie overwinningen, thuis tegen Halsteren en Vlissingen en uit bij DESO. Gelijke spelen werden er thuis behaald tegen Groene Ster en OSS 1920 en uit bij Nuenen. Afgelopen zondag werd er echter op eigen veld een 1-8 nederlaag geleden tegen Quick. Teamtopscorers zijn Carsley Mathilda en Younes Hadouir met 7 competitietreffers.

Historie:
De historie tussen beide teams is beperkt tot die van de heenwedstrijd in Eindhoven. Voor de rust kwam IFC in oktober jl. op achterstand door een doelpunt van Linkers. Na de rust verhoogden Hadouir en Yildirim de score naar 3-0 voor Gestel. Dit in een wedstrijd waarin Akin Arslan ook nog 2 gele kaarten opliep en IFC dus de wedstrijd met tien man beëindigde.

Waar te zien:
Zowel IFC als Gestel zullen via een positief resultaat de nederlaag van vorige week willen doen vergeten.
Bij IFC is Perry van Eijken geschorst. Ook bij Gestel is in de persoon van Younes Hadouir een heel belangrijke speler geschorst, door zijn vierde gele kaart afgelopen zondag.
De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 2 april 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter S. Dröge uit Zuidlaren om 14.00 uur.

Tot Ziens!