IFC ontvangt Quick uit de Hofstad

Als middenmoter in de hoofdklasse B van het zondagvoetbal is IFC bij de herstart van de competitie afgelopen zondag begonnen met een nipte 1-0 nederlaag bij Vlissingen.
De achterstand op de koploper Blauw Geel´38 bedraagt hierdoor thans 12 punten. Dit is meer dan de voorsprong van 7 punten op de eerste ploeg in de gevarenzone staat. Dit wil zeggen, dat er nog genoeg punten verzamelt dienen te gaan worden voor het gepromoveerde IFC om zich te kunnen handhaven in deze klasse. Er zijn echter nog meer dan genoeg (14) resterende competitiewedstrijden.
Thans wacht IFC een lastige thuiswedstrijd tegen subtopper Quick uit de Hofstad Den Haag.

Dit seizoen
Vorig seizoen eindigde Quick op een keurige vijfde plaats in de hoofdklasse en bereikte daarmee toen zijn hoogste eindklassering in deze klasse ooit.
Dit seizoen presteert men met een huidige derde plaats in de stand nog beter.
De ploeg van de bijgetekend hebbende trainer Paul van der Zwaan behaalde in de 16 gespeelde wedstrijden tot op heden 26 punten door middel van 7 overwinningen en 5 gelijke spelen. Het doelsaldo van 33 voor en 21 tegen is ronduit positief.
Zoals bij de meeste ploegen worden er op het eigen veld meer punten behaald, dan op vreemde bodem. Er werden tot nog toe 6 punten buitenhuis behaald, waaronder drie via een overwinning bij DOSKO. Opmerkelijk is wel, dat Quick op één na in al zijn uitwedstrijden tot op heden tot scoren kwam. Afgelopen zondag werd echter wel thuis van datzelfde DOSKO met 0-1 verloren.
Net als IFC werd Quick in de 2e bekerronde uitgeschakeld. Zaterdag hoofdklasser Jodan Boys uit Gouda won met strafschoppen na een 4-4 eindstand.

Winterstop en topscorer selectie:
Tijdens een trainingskamp in Spanje werd er in een oefenwedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen het in de derde divisie uitkomende Rijnvogels ut Katwijk.
Een mooie opsteker voor de vereniging zelf is, dat onlangs bekend gemaakt is, dat zij op de gedeelde zesde plaats staan van de beste jeugdopleiding bij de amateurs.
Afgelopen zondag werd zoals gezegd bij de competitie herstart op eigen veld met 0-1 verloren van het laag geklasseerde en erg verdedigend spelende DOSKO.
In deze wedstrijd werd Joost de Gelder overigens recordhouder gespeelde wedstrijden in het eerste team van Quick met liefst 359 wedstrijden.
In de persoon van Frank van der Heiden heeft Quick wel de huidige topscorer van deze hoofdklasse in zijn gelederen met 11 competitiedoelpunten.

Historie:
De historie tussen IFC en Quick is beperkt tot die van het huidige seizoen. Op 28 augustus 2016 eindigde de wedstrijd in Den Haag in een 1-1 gelijkspel. Vooral het slotkwartier van de wedstrijd was toen enerverend met een rode kaart voor Stephen Emelina en daarna kon een speler van de thuisclub, met 2 gele kaarten op zak, ook eerder inrukken. De beide doelpunten vielen overigens ook in dit laatste kwartier, waarbij een door Yoeri Rombouts benutte penalty de eindstand betekende.

Waar te zien:
De equipe van Jack van den Berg zal uiteraard op eigen veld een positief resultaat willen boeken om zodoende zich keurig te blijven handhaven in de middenmoot. Tegenstander Quick wil uiteraard ook een positief resultaat behalen om daarmee mee blijven doen in de strijd om een (vervangende) periodetitel. Wij kunnen dan ook weer een spannende wedstrijd verwachten. Alle support is dan ook welkom.
De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 22 januari 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen uit Venray om 14.00 uur.

Tot Ziens!