IFC ontvangt rode lantaarn DOSKO.

tekst: Cees van Heeren

Met twee overwinningen is IFC de derde periode goed begonnen en heeft daarmee gelijk ook zijn positie in de middenmoot van de hoofdklasse gehandhaafd. Zondag komt de ploeg Door Ons Samenspel Komt Overwinning (DOSKO) naar Sportpark Schildman. Hoewel het team uit Bergen op Zoom als zes overwinningen heeft geboekt in deze competitie heeft het momenteel wel de rode lantaarn in handen. Ze nemen derhalve de 16e en laatste plaats aan in de competitiestand.

Dit seizoen:

Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Noord Brabant op de zevende plaats in de hoofdklasse. Momenteel neemt de ploeg van de aan het einde van het seizoen vertrekkende trainer Peter Sweres dus de 16e plaats in de stand in. In de door hen 22 gespeelde wedstrijden behaalden ze 21 punten door middel van 6 overwinningen en 3 gelijke spelen. Het doelsaldo met 25 voor en 36 tegen is niet verwonderlijk uiteraard negatief.
Net zoals bij de meeste ploegen zijn er in Bergen op Zoom meer punten gehaald, dan op verplaatsing. In de elf gespeelde uitwedstrijden werden namelijk 6 punten behaald. Er werd gewonnen bij de nummer twee in de stand Quick en gelijkgespeeld bij DESO, DHC en Gemert.
Kort geleden werd DOSKO in de achtste finales van het KNVB district bekertoernooi van Zuid 1 door het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Hoek op eigen veld met 2-4 uitgeschakeld. Eerder in dit toernooi werd wel gewonnen van FC Bergen, Klundert en Hontenisse.

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop speelde DOSKO tot op heden zeven competitiewedstrijden, waarin 10 punten werden verzameld. De laatste vier wedstrijden daarvan waren 2 overwinningen, beide thuis tegen DESO en Gestel. Afgelopen zondag werd bij het ook laag geklasseerde RKAVV met 1-O verloren. Topscorer is Sam van der Kreeke met 9 competitietreffers.

Historie:
De historie tussen beide teams is beperkt. In het seizoen 2012-2013 troffen ze elkaar in de eerste klasse en toen won DOSKO in H.I. Ambacht met 2-4. In de voorbereiding op het huidige seizoen troffen beide teams elkaar vriendschappelijk op 31 juli en ook toen was DOSKO het meest doeltreffend 1-3. Enkele maanden later op 9 oktober 2016 stonden de beide teams in competitieverband tegenover elkaar. Door twee treffers van Akin Arslan (één voor en één na de rust) zegevierde IFC op Sportpark Meilust met 1-2. Het doelpunt van de thuisploeg van Wesley van Zundert was alleen goed voor de gelijkmaker.

Waar te zien:
IFC zal een goed vervolg willen geven aan zijn vorm van de laatste weken, waarin dus twee overwinningen werden geboekt. Aan de andere kant zal DOSKO bij een overwinning –afhankelijk van de andere uitslagen- zich zomaar boven de nacompetitiestreep kunnen hijsen. IFC kent geen schorsingen voor deze wedstrijd. Bij DOSKO is de in heenwedstrijd niet bij de selectie gezeten hebbende Buyruk geschorst.
Zal IFC de momenteel als beste speler van DOSKO beoordeelde keeper Lodiers weten te passeren en de derde overwinning op een rij weten te boeken? Kom dan kijken! De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 19 maart 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter P. van der Pol uit Zwolle om 14.00 uur.

Tot Ziens!