IFC ontvangt Runner-up Asperen

Na de overwinning met 3-5 bij Peursum van afgelopen zaterdag is IFC de koploper in zijn klasse. Nu treft het in een thuiswedstrijd de club Asperen, die één verliespunt meer heeft dan IFC. Met negen punten uit vier wedstrijden staat Asperen op de vierde plaats in de rangschikking, maar het heeft wel één wedstrijd minder gespeeld dan de ploegen boven hen. In feite is de tegenstander dus de huidige runner-up, spanning derhalve verzekerd.

We hebben deze middag ook een pupil van de week . . . . Marten Kreukniet <lees hier meer>

De Tegenstander Asperen:
De ploeg afkomstig uit de gelijknamige plaats in de gemeente West-Betuwe uit de provincie Gelderland is op 20 februari 1962 opgericht. Deze eeuw kwam het elftal, behoudens in de seizoenen 14/15 tot en met 18/19, uit in de vierde klasse. Aan het einde van het seizoen 13/14 kon het kampioenschap in de vierde klasse gevierd worden. Dit op doelsaldo, nadat een beslissingswedstrijd tegen Streefkerk in een gelijkspel eindigde.
De vereniging uit Asperen heeft thans 21 teams, die in competitieverband uitkomen.

Vorige seizoenen:
In het laatste volledig afgewerkte seizoen 18-19 eindigde de ploeg op de 13e plaats in de derde klasse met 25 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 40 voor en 70 tegen. Nadat in de nacompetitie eerst was gewonnen van Alliance, bleek daarna Brakel met 4-2 te sterk en volgde degradatie naar de vierde klasse.
In de twee laatste afgebroken seizoenen werden in de vierde klasse 19 competitiewedstrijden gespeeld waarvan er 12 gewonnen en slechts drie verloren werden.

Dit seizoen:
Jeffrey Kleijn is voor het tweede seizoen de trainer en hij kan beschikken over een selectie van 18 spelers. In het bekertoernooi werden ze in de poulefase uitgeschakeld na gelijke spelen tegen Beesd en Vuren en een nederlaag tegen Ameide.
In de competitie werden alle drie de gespeelde uitwedstrijden gewonnen. Hoewel het team telkens twee doelpunten tegen kreeg werd er wel gewonnen: bij Lekvogels (2-3), SSW (2-4) en SVS´65 (2-3). De thuiswedstrijd tegen GSC/ODS werd echter met 1-2 verloren. Hierdoor neemt Asperen dus de 4e plaats in de rangschikking in met 9 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 11 voor en 8 tegen. De competitie doelpunten zijn gemaakt door acht verschillende spelers. Michiel den Hartog is teamtopscorer met drie goals.

Historie:
In het seizoen 2017-2018 troffen IFC en Asperen elkaar in de 3e klasse competitie. Nadat in Asperen gelijkgespeeld was, wonnen de Ambachters thuis eenvoudig met 7-1. Perry van Wijk en Dominique Mahu scoorden beide twee keer, terwijl Tom Madison wat terug deed.

Waar te zien:
Kom IFC Steunen! De competitiewedstijd tussen IFC en Asperen in de vierde klasse E op Sportpark Schildman, start zaterdag 30 oktober om 15.15 uur.

—————————————————————————————-

TOPSCORERS ZATERDAG 4E KLASSE E ZUID 1 (NA 5 SPEELRONDEN):

8x: Michael Slingerland (IFC).
7x: Rayson Koeiman (SSW) en Kevin Steenbruggen (Herovina).
5x: Danny Bijl (ASH).
4x: Danny Slingerland (IFC), Robin Benningshof (IFC) en Marnik Koorevaar (Peursum).
3x: Michiel den Hartog (Asperen), Denzel Bzekir en Arie Pankras (GSC/ODS), Wilfred van Maanen, Jesse van Vliet en Frank Clements (Herovina), Wilmar van Bruggen (Peursum) en Patrick Slijkoort (Noordeloos).
2x: Gerard Breider (Asperen), Jip Kegge (IFC), Lafayette Leerdam (Leerdam Sport´55), Jurre Nomen en Sjoerd den Boer (Peursum), Sam Muilenburg en Kenny Lagendijk (SVS´65) en Elvis Versluis (ZBC´97).

—————————————————————————————-

Cees van Heeren