IFC ontvangt runner-up Halsteren

tekst: Cees van Heeren

Na de afgelasting van vorige week wacht IFC op zondag 16 februari een stormachtige uitdaging. De weersvoorspellingen zijn stormachtig en ook komt de nummer twee in de rangschikking Halsteren naar Sportpark Schildman.
De drievoudige winst in 2020 tot nog toe krijgt met het oog op een hoge (eind-) of periodeklassering vooral waarde als IFC er een goed vervolg aan kan geven tegen de voor de Ambachters altijd lastige opponent.
Beide ploegen staan niet alleen hoog in de rangschikking maar ook in de tweede periodestand. Hierin is Halsteren op doelsaldo koploper, terwijl IFC met drie punten achterstand op de vierde plaats staat.

De Tegenstander RKSV Halsteren:
De vereniging RKSV Halsteren is op 1 april 1926 opgericht.
Voor het vijfde achtereenvolgende seizoen komt het eerste elftal van Halsteren nu weer uit in de hoofdklasse. Na een negende, een vijfde plaats en een derde plaats volgde in het afgelopen seizoen wederom een derde plaats met 57 behaalde punten. Het gevolg dat er in de nacompetitie weer gestreden mocht worden om promotie naar de derde divisie. Deze keer viel in de eerste ronde gelijk het doek tegen Hoogland (4-4 en 2-3).

Dit Seizoen:
In het districtsbekertoernooi van Zuid 1 werd Halsteren na eerdere winst tegen Steen en Baronie in de 4e ronde uitgeschakeld door Sliedrecht (1e klasse zaterdag) met 4-1.
In de competitie doen de Brabanders het volgens hun eigen `hoge` verwachting. Ze kwamen 17x in het veld en wonnen daarin 10 keer. Ook werd er vijf keer gelijkgespeeld. Er werd maar twee keer verloren. Thuis van UDI´19 (0-1) en uit bij Silvolde (3-0). Met de zo behaalde 35 punten wordt momenteel de tweede plaats in de stand ingenomen, op drie punten achterstand van koploper Unitas. Het doelsaldo is met 37 doelpunten voor en 15 tegen zeer positief. De 37 doelpunten werden door 8 verschillende spelers gemaakt. Team topscorer is Fouad Idabdelhay, die ook de penaltynemer is, met 15 doelpunten. Collega aanvaller Thomas Marijnissen is goed voor 11 competitietreffers.

De eerste wedstrijd:
Op 13 oktober 2019 troffen beide teams elkaar op het natuurgras in Halsteren. IFC kende een raketstart met een doelpunt in de eerste minuut van Everon Pisas. Helaas kon deze voorsprong maar erg kort worden vastgehouden en binnen 10 minuten spelen was de stand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft was Halsteren ook de beste ploeg op het veld en won uiteindelijk met 4-1 (doelpunten van Jagernath, Idabdelhay 2x en Marijnissen).
Historie:
Halsteren is één van de ploegen waartegen IFC in het verleden in competitieverband vaak is uitgekomen. In het seizoen 2007-2008 in de tweede klasse eindigde de wedstrijd in een zeer leuke 3-3. Enkele jaren later in het seizoen 2012-2013, in de eerste klasse wist Halsteren de wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht te winnen (1-2). In het seizoen 2016-2017 in de hoofdklasse won IFC echter de thuiswedstrijd met 4-2. Doelpuntenmakers voor IFC waren: Rombouts, Slingerland, Leons en Salomao. Voor de Brabanders scoorden toen Beerendonk en Bedaf.
In de twee laatste seizoenen gingen de punten echter telkens mee naar Halsteren, in 17-18 0-2 via scores van Jagernath en Bierkens en vorig seizoen met 1-3. Door Danny Slingerland kwam IFC redelijk snel op een voorsprong, maar in het laatste kwartier van de wedstrijd werd de uitslag door doelpunten van Voermans, De Bonte en Beerendonk volledig omgedraaid.

Waar te zien:
Bij een eventuele overwinning zal IFC niet alleen op drie punten in de rangschikking komen te staan, maar ook goede zaken doen in de strijd om de 2e periodetitel. Halsteren zal echter zelf ook willen winnen niet alleen om koploper te blijven in de 2e periodestand, maar ook om de aansluiting en druk te behouden op koploper Unitas. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd op Sportpark Schildman te Hendrik Ido Ambacht onder leiding van scheidrechter M.M.G.A. Pijnenburg uit Udenhout start IJs en weder dienende zondag 16 februari om 14.00 uur.

Tot Ziens!