IFC ontvangt staartploeg De Meern

tekst Cees van Heeren

Na de teleurstellende thuisnederlaag afgelopen zondag is IFC met 23 behaalde punten inmiddels onder de nacompetitiestreep gezakt. Voor zondag 14 april staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen staartploeg De Meern op het programma. Het punten scoren zal voor IFC noodzakelijk zijn om te kunnen stijgen op de ranglijst. Echter tegenstander De Meern zou ook moeten winnen om kans te behouden op hoofdklasseprolongatie.
Met andere woorden de belangen voor beide ploegen zijn groot.

De Tegenstander VV De Meern:
De VV De Meern uit de gelijknamige plaats, gelegen in het westelijk gedeelde van de gemeente Utrecht, stamt van 18 juni 1927. Het betreft inmiddels een heel grote vereniging met meer dan 2.000 leden. Bij de senioren is er zowel een zaterdag (1e elftal speelt in de 2e klasse) als zondag afdeling, net zoals bij dus IFC. Om alleen de grootsheid van de vereniging te benadrukken: Op de lijst van 200 topamateurverenigingen, nemen de Utrechters de 34e plaats in.
Tien jaar terug werd de zondag 1 van De Meern kampioen in de 3e klasse en in juni 2017 volgde via de nacompetitie zelfs promotie naar de derde divisie. Dat bleek echter een niveau te hoog gegrepen, de 18e en laatste plaats in de eindstand.

Dit seizoen:
Dit seizoen loopt het in de competitie in de hoofdklasse niet zoals gewenst of gehoopt. Na 22 wedstrijden, staan ze namelijk op de 15e en laatste plaats in de stand met 11 punten en een doelsaldo van 19 doelpunten voor en 62 tegen. In de uitwedstrijden werden de meeste punten verzameld, zeven namelijk. Dit door overwinningen bij Alphense Boys en Nuenen en een gelijkspel bij Leonidas.
In het bekertoernooi van West 1 werd gewonnen van Veenendaal en DCG, maar in de 4e ronde was de Koninklijke HFC 2 uit Haarlem net te sterk (2-3).
De 19 gemaakte doelpunten zijn door tien verschillende spelers gescoord. Teamtopscorer is Gideon Emanuels met vier treffers.

Historie:
De ploegen troffen elkaar voor het eerst op 9-12-2018. Door twee doelpunten van Joey Grootenboer en één van Danny Slingerland won IFC de uitwedstrijd met 0-3.
Bij IFC zijn zowel Perry van Eijken alsmede Nico Ramos van hun schorsing verlost. De Meern begon de laatste wedstrijden niet goed aan zijn wedstrijden, waardoor ze in de eerste helft al op ruime achterstand werden gezet, die ze in de tweede helft niet meer goed konden maken.
Van de overige velden:
Het met 19 punten op de 14e en eerste nacompetitieplaats staande Vlissingen maakt zijn verre reis naar het ook nog niet veilige Meerssen (9e met 27 punten) waar thuis gelijk tegen gespeeld werd. Het één punt meer dan IFC tellende Leonidas (12e plaats) onderneemt de zware reis naar de nummer drie in de stand Gemert. De op de gedeelde 10e en 11e plaats staande Alphense Boys en RKAVV (25 punten) tenslotte treffen elkaar in Alphen aan den Rijn.
Waar te zien:
Gezien de belangen (beide ploegen moeten eigenlijk winnen) kunnen wij een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op sportpark Schildman onder leiding van scheidsrechter J. Aafouallah uit Eindhoven start om 14.00 uur.

Tot Ziens!