IFC ontvangt SV Meerssen bij de herstart competitie

tekst Cees van Heeren

Na de winterstop staat bij de herstart van de competitie de 15e speelronde op het programma. De tegenstander is de enige ploeg waartegen IFC in deze competitie nog niet is uitgekomen en bescheiden geklasseerd is: SV Meerssen uit de gelijknamige plaats Meerssen in de provincie Zuid-Limburg.
|
De tegenstander SV Meerssen:
De SV Meerssen is op 18 maart 1918 opgericht en bestaat dus inmiddels meer dan 100 jaar. Gedurende de seizoenen 1989 tot en met 2012 kwam het eerste elftal onafgebroken uit in de zondag hoofdklasse. Na een degradatie in 2012 speelt het nu voor het derde achtereenvolgende seizoen weer in de hoofdklasse. De eindklasseringen waren 7e en vorig seizoen 6e.

Dit seizoen:
De ploeg van trainer Miguel van den Dungen behaalde in de 14 gespeelde wedstrijden twee overwinningen en zes gelijke spelen. Zes keer gingen de volle drie punten aan de tegenstanders. De zodoende behaalde 12 wedstrijdpunten betekent een huidige 15e en voorlaatste plaats in de stand. In de uitwedstrijden werd nog niet gewonnen. De twee gewonnen wedstrijden waren beiden op het eigen grasveld tegen Nuenen (1-0) en RKZVC (2-1). Het doelsaldo met 14 doelpunten voor en 23 tegen is negatief. In de districtsbeker van Zuid 2 wonnen ze in de tweede ronde van SC Irene met 4-1.
In de winterstop speelden ze op zaterdag 11 januari tegen Heer (winst 2-1).
Afgelopen donderdag 16 januari stond de 3e bekerronde op het programma thuis tegen het in de 3e klasse uitkomende Wijnandia en deze werd met 3-0 gewonnen.
De teamtopscorer in de competitie is Richard Hannon met vijf doelpunten.

Archief foto

Archief foto

Historie:
In het seizoen 17-18 ontmoeten beide teams elkaar voor het eerst. In H.I. Ambacht won een goed spelend IFC met 3-0 door twee treffers van Billy Nzojyibwami en een benutte vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland. Vorig seizoen in april 2019 gingen echter de drie punten mee naar Meerssen. Tegenover de ene treffer van Achraf el Hajouti stonden drie treffers van Meerssen (Hannon, Simon en Loozen).

Waar te zien:
Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken en zouden een goede herstart van de competitie willen maken. IFC uiteraard om de huidige vijfde plaats in de stand te behouden en Meerssen om boven de degradatiestreep te komen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waarbij steun van supporters zeer gewenst is.
De wedstrijd op Sportpark Schildman staat onder leiding van scheidrechter D.N. van Grieken uit Breezand en start om 14.00 uur.

Tot Ziens!