IFC ontvangt verrassende koploper G.O.E.S.

tekst Cees van Heeren

Afgelopen zondag verloor IFC voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de hoofdklasse. Natuurlijk wil het team van trainer Virgil Breetveld snel weer een positief resultaat neerzetten.
De eerste mogelijkheid daartoe is zondag a.s. al. Echter het zal geen eenvoudige opdracht zijn. Immers de verrassende en nog ongeslagen koploper G.O.E.S. komt naar Hendrik Ido Ambacht.

Tegenstander G.O.E.S.:
De vv Gezamenlijk Opwaarts, Eendrachtig Sterk uit de plaats Goes in Zeeland is de rechtsopvolger van het in 1895 opgerichte Zeelandia, dat daarna Zeeland Vooruit werd en vervolgens GVV (Goese Voetbal Vereniging) en nu dus VV G.O.E.S. De vereniging kent thans vier senioren teams, waarvan één op zaterdag uitkomt en uiteraard meerdere jeugdteams.
De bekendste oud speler van de vereniging is `de zwarte panter` Frans de Munck, die in totaal 31 interlands voor Nederland heeft gekeept. Ook is de bekende oud Nederlands internationaal Jan Poortvliet (speler in de WK finale 1978) daar hoofdtrainer geweest.
Voor het laatst kon de vereniging in het jaar 2009 een kampioenschap vieren, toen in de derde klasse.
Aan het einde van het seizoen 2011/2012 promoveerde men via de nacompetitie naar de hoofdklasse. Na twee seizoenen kwam daar weer een einde aan met de in totaal behaalde 16 overwinningen en 13 gelijke spelen tegenover 23 nederlagen.

Vorig seizoen:
Vorig seizoen eindigde G.O.E.S. met 53 punten op de tweede plaats in de eerste klasse en behaalde daarbij de 2e periodetitel. In deze nacompetitie werd achtereenvolgens gewonnen van EDO (4-0), Alverna (3-0), Wittenhorst (2-1), Nieuw Buinen (7-0) en Boshuizen (4-2) met promotie naar de hoofdklasse als gevolg.

Huidig seizoen:
Na een aantal oefenwedstrijden is voor GOES de competitie geweldig begonnen op 3 september met een 0-1 overwinning bij Meerssen. Hierna volgde een 2-1 thuisoverwinning op Gemert. Afgelopen zondag werd opnieuw thuis gespeeld en met 4-1 gewonnen van Woezik. De wedstrijd op speeldag 3 bij provinciegenoot Vlissingen werd afgelast.
Dor deze drie overwinningen is GOES momenteel de koploper in de hoofdklasse B en heeft het overigens al negen wedstrijden achter elkaar gewonnen.

De selectie:
Trainer Rogier Veenstra is bezig aan zijn eerste seizoen bij G.O.E.S. en afkomstig van Zeelandia Middelburg. In de overschrijvingsperiode kon de vereniging een aantal nieuwe spelers verwelkomen. Doelman Meulmeester kwam over van Hoek en aanvaller Wissel van Zeelandia Middelberg, waar hij vorig seizoen goed was voor 30 competitiedoelpunten in de tweede klasse. Tot slot kwam de ervaren aanvaller Raymond Wolff over van competitie tegenstander Vlissingen.

Waar te zien:
Zowel IFC als G.O.E.S. zullen beide willen winnen of in ieder geval zeker niet willen verliezen om bovenin mee te kunnen blijven draaien. Het belooft dus een spannende wedstrijd te gaan worden. Kom dus kijken en uw ploeg aanmoedigen! De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 1 oktober om 14.00 uur onder leiding van scheidsrechter dhr. F.M.L. van den Elzen uit Berghem.

Tot Ziens!