IFC ontvangt winnaar tweede periode O.S.S. 1920

tekst: Cees van Heeren

De competitie in de hoofdklasse nadert zijn einde. Er zijn nog vier speelronden te spelen. Lange tijd leek IFC zich vrij moeiteloos te kunnen handhaven op dit niveau. Ook werd aan het begin van de derde periode de koppositie even ingenomen. De laatste vier wedstrijden leverden echter maar één punt op. De drie gespeelde uitwedstrijden werden verloren. Hoewel momenteel de achtste plaats in de stand wordt ingenomen is de voorsprong op de ploeg die in aanmerking komt om nacompetitie te spelen voor klassenbehoud gekrompen tot zes punten. De situatie is nog zeker niet hoogst verontrustend, maar voor de gemoedsrust van de clubmensen en supporters van IFC zal het heel lekker zijn als er op korte termijn een positief resultaat wordt gehaald.
Dit zal in de 27ste competitiewedstrijd geenszins een gemakkelijke opgave worden. Immers tegenstander O.S.S. 1920 is na een zeer zwakke eerste periode aan een schitterende opmars begonnen. Dit heeft ertoe geleid, dat de tweede periode werd gewonnen en inmiddels de vierde plaats in de competitiestand wordt ingenomen.

Dit seizoen:

Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Noord Brabant in zijn 2e seizoen op dit niveau op de tweede plaats in de zuidelijke hoofdklasse en sneuvelde ze in de nacompetitie tegen de huidige koploper in de derde divisie De Dijk.
Zoals gezegd begon O.S.S. 1920 matig aan het huidige seizoen met een 14e plaats in de eerste periode als gevolg. De tweede periode werd dus gewonnen en in de huidige derde periode staan ze derde. Hierdoor neemt de ploeg van trainer Maarten van Vugt de 4e plaats in de totaalstand in. In de door hen 26 gespeelde wedstrijden behaalden ze 42 punten door middel van 11 overwinningen en 9 gelijke spelen. Het doelsaldo met 47 voor en 27 tegen is uiterst positief.
Met deze 27 tegendoelpunten is de ploeg overigens in deze hoofdklasse het team met de minste tegentreffers.
In de uitwedstrijden heeft O.S.S. 1920 tot nog toe 18 van zijn punten behaald. Dit door vier overwinningen en zes gelijke spelen. Alleen bij DESO, Quick en Nuenen vertrokken ze met lege handen.
O.S.S. 1920 is na overwinningen op Stormvogels, Excellent en Achantes begin maart door competitietegenstander Gemert na penalty´s in het KNVB district bekertoernooi van Zuid 2 uitgeschakeld.

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop is O.S.S. 1920 in het jaar 2017 in competitieverband nog ongeslagen. In de tot op heden elf gespeelde competitiewedstrijden werden 23 punten verzameld (6x gewonnen en 5x gelijkgespeeld). In elke wedstrijd kwamen ze zelf tot scoren en 4x hielden ze zelf verdedigend de nul.
Teamtopscorer is aanvaller Tony de Groot met 15 competitietreffers.

Historie:
De historie tussen deeerste elftallen van beide verenigingen is beperkt tot die van de heenwedstrijd in Oss. Voor de rust kwam IFC in november jl. eerst op voorsprong door Akin Arslan maar nog voor de rust maakte Ferdy van den Berg. Na nog geen 60 minuten spelen kreeg Marwin Richard een rode kaart en moest IFC dus met tien spelers verder. Door een benutte penalty van Yori Koel en een doelpunt van Carlo Nelissen in de slotfase won O.S.S. 1920 de wedstrijd met 3-1.

Waar te zien:
IFC kan de steun van supporters goed gebruiken.
De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 23 april 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter R.H. Hensgens uit Landgraaf om 14.00 uur.

Tot Ziens!