IFC op bezoek in Kinderdijk

In de tiende uitwedstrijd van deze competitie in de 2e klasse F gaat het op de derde plaats staande IFC op bezoek in Kinderdijk bij De Zwerver. Deze thuisploeg beleeft tot op heden een moeizaam seizoen en kan de punten in de strijd om directe degradatie te ontlopen zeer goed gebruiken. Wederom in ieder geval een leuke mooie regionale wedstrijd.

De Zwerver dit seizoen:
Op 12 juni 1933 is de vv De Zwerver uit Kinderdijk, gemeente Molenlanden opgericht.
In hun bekerpoule werden alle drie de wedstrijden tegen Nivo Sparta, Roda Boys en Almkerk verloren. Het aan het einde van het vorige seizoen uit de eerste klasse gedegradeerde De Zwerver beleeft ook in de 2e klasse een moeizaam seizoen. Na 20 gespeelde wedstrijden, waarin vier keer werd gewonnen en twee keer gelijkgespeeld, neemt de ploeg namelijk de 12e en voorlaatste plaats in de rangschikking in met 14 punten en een zeer negatief doelsaldo van 26 doelpunten voor en 64 doelpunten tegen. Als ze op deze positie ook staan na 24 wedstrijden is een tweede degradatie achter elkaar een feit. Ze hebben de meeste tegendoelpunten in deze klasse. In de negen gespeelde thuiswedstrijden werd alleen gewonnen van Rijsoord en Spirit en gelijkgespeeld tegen VVGZ.
De tussentijds aangestelde trainer is Leo Dekker.
Aanvaller Rick Verloop is teamtopscorer met 13 competitiegoals.

De heenwedstijd:
Eind november 2023 troffen beide ploegen elkaar in Hendrik Ido Ambacht. Na een 3-0 ruststand door doelpunten van Tom van Oorschot, Nick de Veij en Michael Slingerland won IFC met 5-0. Na de rust scoorden Michael Slingerland en Ties van Aggelen.

Waar te zien:
De wedstrijd De Zwerver tegen IFC start op zaterdag 20 april om 14.30 uur op Sportpark De Schans aan de Smitweg 6 te 2961 AW Kinderdijk.

Tekst Cees van Heeren