Prima competitiestart IFC

In zijn vierde achtereenvolgende seizoen in de zondag hoofdklasse maakt IFC een prima start. Twee wedstrijden gespeeld, twee wedstrijden gewonnen en het is daarmee tevens de huidige koploper. Alle 15 overige ploegen leden al puntenverlies. Vorige week won de brigade van de teruggekeerde trainer Jack van den Berg thuis al met 3-0 van A.W.C. uit Wijchen. Op de tweede speeldag moest er aangetreden worden bij EHC in Hoensbroek. Na 90 minuten voetballen en een 0-4 overwinning werd met een opperbeste stemming de 2½ durende busreis terug aangevangen.

Ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd nam Nico Ramos de plaats in van de geblesseerde Marco Bouwman. Tevens ontbrak wegens een blessure Stephen Emelina.
Het de eerste wedstrijd verliezende EHC miste een wegens rood geschorste speler en doelman Van Eijk en centrale verdediger Kok moesten wegens knieletsel toekijken.

Binnen tien minuten spelen kwamen de in geheel zwart geklede Ambachters op voorsprong. Aangespeeld door Hermon Tekleab bleef Yoeri Rombouts koelbloedig en verraste de doelman in diens korte hoek 0-1. IFC bleef daarna het initiatief houden, maar de beste kansen waren eigenlijk verder voor de thuisploeg die de lange bal hanteerden. Keeper Yordi Godijn stak echter in een glansrol en was telkens winnaar in een duel met een voor hem opduikende tegenstander (Hendriks en Gulpen).

Vrij snel in de tweede helft was het Joey Grootenboer die hard en hoog uithaalde toen de bal uit een kluts voor zijn voeten rolde 0-2. Dit na voorbereidend werk van Everon Pisas en Elson do Rosario Almeida. Hoewel Rombouts hierna de paal en bij de rebound het lichaam van doelman Swakhoven trof, was ook het thuisteam twee keer dicht bij de aansluittreffer. Het was echter Rombouts die de wedstrijd in het slot gooide door een toegekende penalty te verzilveren. Het 175edoelpunt van IFC overigens in de hoofdklasse. Ruim een kwartier voor tijd veroverde Danny Slingerland de bal in de opbouw van EHC en legde hem vervolgens keurig af op Hermon Tekleab die de eindstand op 0-4 bepaalde.
Zo beleefd IFC niet alleen de beste start in de hoofdklasse ooit, maar staat nu in totaal op 35 hoofdklasse overwinningen.

Volgende week zondag 22 oktober mag er geprobeerd worden een goed gevolg aan deze prima start te geven als het uit de derde divisie gedegradeerde OJC Rosmalen naar Sportpark Schildman komt.

EHC/Heuts – IFC:  0-4 (0-1).
7. 0-1 Yoeri Rombouts, 50. 0-2 Joey Grootenboer, 66. 0-3 Yoeri Rombouts en 73. 0-4 Hermon Tekleab.

Opm. scheidsrechter A.J.M. Midden uit Heteren bijgestaan door dhr. T. Verboven en dhr. T. Nagtegaal gaf een gele kaart aan een speler van EHC.

Spelers IFC: Yordi Godijn; Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas (69. Achraf el Hajouti), Hermon Tekleab, Perry van Eijken (77. Michael Potkamp), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer (66. Mitchel Ott).

tekst: Cees van Heeren