IFC op jacht naar derde achtereenvolgende zege

IFC is het jaar 2020 goed gestart met twee overwinningen op Meerssen en OJC Rosmalen. Natuurlijk zal men dit willen doortrekken om zo de derde achtereenvolgende zege te boeken.
De jacht op deze derde achtereenvolgende driepunter is op het eigen veld tegen EHC/Heuts uit Hoensbroek.

De tegenstander EHC/Heuts:

In 1964 is de fusievereniging Emma Hoensbroek Combinatie (EHC) ontstaan, een fusie tussen Sportclub Emma en SV Hoensbroek beide uit de huidige gemeente Heerlen. Na 1 jaar in de eerste klasse volgde aan het eind van vorig seizoen gelijk weer het kampioenschap.

Dit seizoen:
Thans staat de ploeg uit Zuid-Limburg op de 14e plaats in de hoofdklasse B. Ze behaalden tot nog toe 16 punten door middel van vijf overwinningen en één gelijkspel. Tien keer werd er verloren. Het doelsaldo is met 20 doelpunten voor en 40 tegen ronduit negatief. In de acht door hen gespeelde uitwedstrijden, werden zes punten gehaald door overwinningen bij Meerssen (0-1) en Longa´30 (3-4).
In de districtsbeker van Zuid 1 hebben ze inmiddels de vijfde ronde bereikt. In de 4e ronde wonnen ze op 23 januari jl. met 5-1 van Roosteren (4e klasse).

Na de winterstop:
Bij de herstart van de competitie werden ze bij Baronie weggeblazen 6-0. De dag na de voornoemde bekerwinst werd trainer René Smeets ontslagen. Afgelopen zondag, dus drie dagen na het ontslag van de trainer was ook het hooggeplaatste Halsteren in Limburg de betere met 0-3.
De 20 doelpunten zijn gemaakt door vijf verschillende spelers. Lars Gulpen is met 9 doelpunten goed voor bijna de helft van hun treffers.

Historie:
In de seizoenen 16-17 en 17-18 troffen IFC en EHC elkaar eerder in de hoofdklasse. Beide thuiswedstrijden in H.I. Ambacht werden door IFC gewonnen. De uitslagen waren respectievelijk 4-0 en 3-2. Op 15 september 2019 troffen beide teams elkaar oor het laatst in Hoensbroek. Een prima spelend IFC won met 0-4 door doelpunten van Yoeri Rombouts 2x, Joey Grootenboer en Hermon Tekleab. De historische balans is dan ook in het voordeel van de Ambachters.

Waar te zien:
IFC zal op jacht willen gaan naar drie nieuwe punten om zo enigszins aan te blijven haken in de top van de ranglijst. De gasten uit Limburg zullen zelf graag de negatieve tendens willen stoppen, door minimaal een punt te halen. Beide ploegen hebben geen last van schorsingen.
De wedstrijd op Sportpark Schildman start zondag 2 februari om 14.00 uur onder leiding van scheidrechter G.H.A. Stevens uit Budel.

Tot Ziens!