IFC op jacht naar koppositie bij Unitas

Na de riante uitslag tegen SSW gaat IFC op dinsdag 19 oktober in de inhaalwedstrijd tegen Unitas in Gorinchem op jacht naar de koppositie. IFC won zijn drie competitiewedstrijden, terwijl Unitas tot twee gelijke spelen en een nederlaag kwam. Blijven de Ambachters op het winnende pad en pakken zij de koppositie of zorgt Unitas voor een struikelblok?

De Tegenstander Unitas:
Het op 19 april 1898 opgerichte Unitas is één van de oudste verenigingen van het land en is van oudsher een zondag club. Naast het thans in de derde divisie uitkomende eerste zondag team is de vereniging in de loop van de 21 eeuw (seizoen 2004-2005) ook begonnen met prestatief voetbal op de zaterdag. In het seizoen 2013-2014 werd het eerste zaterdag elftal kampioen in de derde klasse en na twee seizoenen in de tweede klasse volgde degradatie. Met ingang van het seizoen 19-20 komt men weer uit in de 4e klasse.
De vereniging uit Gorinchem heeft thans 3 mannen seniorenteams op de zondag en 4 mannen seniorenteams op de zaterdag, die in competitieverband uitkomen.

Vorige seizoenen:
In het laatste volledig afgewerkte seizoen 18-19 eindigde de ploeg op de 14e en laatste plaats in de derde klasse met 6 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 26 voor en 95 tegen. In de twee laatste afgebroken seizoenen werden in de vierde klasse 18 competitiewedstrijden gespeeld waarvan er vijf werden gewonnen en vijf gelijkgespeeld.

Dit seizoen:
Othman Bouchaten is voor het tweede seizoen de trainer en kan over een selectie van 21 man beschikken. In het bekertoernooi wonnen ze alle drie hun gespeelde poulewedstrijden tegen NOAD´32, SSC´55 en OSC´45.
In de competitie werd in de eerste twee wedstrijden tegen Peursum (0-0) en GSC/ODS (2-2) gelijkgespeeld, maar afgelopen zaterdag met 1-0 verloren bi ZBC´97. Hierdoor neemt Unitas momenteel de 10e plaats in de rangschikking in.

Historie:
In het seizoen 2018-2019 troffen Unitas en IFC elkaar in de 3e klasse. Waar IFC toen de thuiswedstrijd met 4-0 won, werd in Gorinchem een 3-0 nederlaag geleden.

Waar te zien:
Kom IFC Steunen! De competitiewedstijd tussen Unitas en IFC in de vierde klasse E op Sportpark Molenvliet aan de Bataafsekade 6 te 4204 AX Gorinchem, start dinsdag zaterdag 19 oktober om 20.15 uur.


Topscorers zaterdag 4e klasse E Zuid 1 (na 4 speelronden):
7x: Kevin Steenbruggen (Herovina)
6x: Michael Slingerland (IFC)
5x: Danny Bijl (ASH) en Rayson Koeiman (SSW)
4x: Robin Benninshof (IFC)
3x: Arie Pankras (GSC/ODS), Jesse van Vliet (Herovina), Frank Clements (Herovina) en Wilmar van Bruggen (Peursum)
2x: Michiel den Hartog (Asperen), Denzel Bzekir (GSC/ODS), Wilfred van Maanen (Herovina), Danny Slingerland (IFC), Lafayette Leerdam (Leerdam Sport´55), Marnik Korevaar (Peursum), Jurre Nomen (Peursum), Sjoerd den Boer (Peursum) en Elvis Versluis (ZBC´97).

Cees van Heeren