IFC op puntenjacht in Spijk

Na het doelpuntloos gelijkspel afgelopen dinsdagavond bij de nummer twee in de rangschikking GSC/ODS is IFC in de competitie nog ongeslagen en de fiere koploper in zijn klasse. In wederom een uitwedstrijd wordt op puntenjacht gegaan in Spijk bij SVS´65, helaas in ieder geval zonder publiek.
Uiteraard is de doorgang van deze wedstrijd afhankelijk van corona (maatregelen).

De Tegenstander SVS´65:
De SVS´65 uit Spijk, gemeente West-Betuwe is op 6 oktober 1965 opgericht.
De relatief kleine vereniging heeft thans 4 mannen seniorenteams en 4 andere teams, die in competitieverband uitkomen.
Op het seizoen 2006-2007 na komt het eerste elftal deze eeuw steeds uit in de vierde klasse.

Vorige seizoenen:
In het laatste volledig afgewerkte seizoen 18-19 eindigde de ploeg op de 4e plaats in de vierde klasse met 33 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 54 voor en 56 tegen. In de twee laatste afgebroken seizoenen speelden ze in de vierde klasse 19 competitiewedstrijden, waarvan er tien werden gewonnen en vier verloren.

Dit seizoen:
Jose v/d Ven is als trainer aan zijn vierde en laatste seizoen bezig. Hij kan beschikken over een selectie van circa 20 spelers. Hieronder zijn de ervaren 30ers Willem Looijen, Fitim Meha, Levi Slob en Sam Muilenberg, die in hun jongere jaren op veel hoger niveau uitkwamen.
In het bekertoernooi wonnen ze hun poule met SCO, BZC´14 en OSS1920. Eerder deze maand verloren ze in de eerste ronde met 2-0 van 3e klasser Meerkerk.
In de competitie staat SVS´65 met 7 punten uit 8 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 11 voor en 18 tegen op de 9e plaats. In de vier gespeelde thuiswedstrijden werd gewonnen van ASH, gelijkgespeeld tegen GSC/ODS en verloren van zowel ZBC´97 als Asperen.
De laatste gewonnen competitiewedstrijd dateert alweer van 2 oktober bij en tegen Noordeloos. De ploeg kent momenteel een waslijst aan blessures, waardoor de reservebank in de laatste wedstrijd bijna geheel bezet was met spelers uit hun 4e team. Daarom stond ook in hun laatste verslag, dat het team verlangt naar de winterstop.
Sam Muilenburg is teamtopscorer met vier doelpunten.

Historie:
Sinds de terugkeer van IFC in het zaterdagvoetbal troffen beide teams elkaar nog niet.

Waar te zien:
Kan IFC zijn ongeslagen status verlengen en opnieuw drie punten aan zijn totaal toevoegen en daarmee de toppositie handhaven of kan het thuisteam van SVS´65 voor een stunt zorgen? De competitiewedstijd tussen SVS´65 en IFC in de vierde klasse E aan de Spijkse Kweldijk 81 te 4212 XC Spijk, staat gepland voor zaterdag 27 november om 15.00 uur.


Topscorers zaterdag 4e klasse E Zuid 1

(na de inhaalwedstrijd van 23 november):
9x: Michael Slingerland (IFC)
8x: Kevin Steenbruggen (Herovina) en Rayson Koeiman (SSW)
6x: Danny Bijl (ASH) en Patrick Slijkoort (Noordeloos)
5x: Arie Pankras (GSC/ODS) en Robin Beningshof (IFC)
4x: Gerard Breider (Asperen), Wilfred van Maanen (Herovina), Jip Kegge en Danny Slingerland (IFC), Lafayette Leerdam (Leerdam Sport´55), Robin van de Graaf (Noordeloos), Sjoerd den Boer en Marnik Koorevaar (Peursum), Sam Muilenburg (SVS´65), Tesfalem Tekle Tinsue (Unitas) en Jeffrey Gooshouwer (ZBC´97)
3x: oa. Ralf van Klij (Lekvogels).