IFC op rand van nacompetitie tegen degradatie

Door de 10e competitie thuisnederlaag met 2-4 tegen naaste concurrent RKAVV heeft IFC het ontlopen van de nacompetitie tegen degradatie niet meer in eigen handen. Ze moeten in de laatste wedstrijd bij en tegen Unitas spelen en daarbij beter presteren dan het één punt meer tellende Vlissingen en zijn ook nog afhankelijk van het resultaat van het puntgelijke staande Leonidas.
Naast de drie vorige week al geblesseerde spelers, kon trainer Robert Verbeek in deze wedstrijd ook Marco Bouwman niet inzetten. Dit betekende dat, Achraf el Hajouti terugkeerde in de basis.

In het eerste kwartier van de wedstrijd speelde IFC op zich zelf niet eens zo onaardig en creëerde ook enkele mogelijkheden Zo werd de lange Noël Goossens in de zestienmeter van de bal gelopen voordat hij kon uithalen en ging een kopbal van Joey Grootenboer over het doel. Aan de andere kant kon keeper Davey van Pelt ternauwernood de bal na een directe vrije trap van Boukhari uit zijn doel ranselen en schoot De Boer voorlangs zijn doel. Bijna halfweg de eerste helft ging het wel fout voor IFC. Bij een opbouw van achteruit werd hoog druk gezet door de gasten en de trage laatste man Tim Willemstijn verspeelde de bal achterin aan Van Leeuwen, die vervolgens zo naar het doel kon lopen, onze keeper omspeelde en RKAVV eenvoudig op een 0-1 voorsprong schoot. Nog voor het half uur om was stond IFC –voor de zoveelste keer dit seizoen- met 0-2 achter bij de rust. Een vrije trap vanaf de zijkant genomen door Boukhari werd door aanvoerder Steffens (zeker niet de langste man op het veld) tot doelpunt gepromoveerd.

Na de pauze bracht IFC, zoals ook al veel vaker dit seizoen, (nog) meer inzet. Doelman van Pruijssen had een sublieme reflex nodig op een poging van Danny Slingerland en enkele minuten later knalde Perry van Eijken een afvallende bal na een corner hoog over. Met nog bijna 20 minuten te spelen een goede IFC aanval, waarbij de bal teruggelegd werd op Danny Slingerland die bal tegen de netten joeg 1-2. Zijn 15e competitietreffer dit seizoen en deze aansluittreffer was niet onverdiend. Voordat IFC echt kon ruiken aan een gelijkmaker ging Willemstijn opnieuw onnodig in de fout en de toegekende penalty was een prooi voor Boukhari 1-3. Vervolgens werd deze verdediger maar als stormram in de punt van de aanval gezet. Van de ruimte achterin profiteerde RKAVV via Verhagen optimaal 1-4.
Enkele minuten na deze doffe dreun was het opnieuw aanvoerder Danny Slingerland, die de bal uit een vrije trap via de muur langs de doelman in het net liet ploffen voor de 2-4. Bij de eerstvolgende aanval had IFC de pech, dat tot twee keer aan toe een inzet van Goossens door LoMonaco op de lijn werd verdedigd door zich met zijn hele lijf voor de bal te gooien. Ook een vrije trap van Slingerland leverde niets op en zo verliet een stralend RKAVV met een 2-4 (pas de tweede keer dit seizoen, dat ze vier keer weten te scoren) overwinning het veld, nadat de scheidsrechter affloot. Gelet op de drie punten voorsprong en een superieur doelsaldo, kunnen ze ook volgend seizoen gaan genieten van hoofdklasse voetbal.

Voor IFC breken onzekere tijden aan. Zelfs winst of een gelijkspel in de laatste speelronde kan niet genoeg zijn voor het ontlopen van de nacompetitie. Uiteraard is er bij IFC de hoop en hoop doet leven, dat men het nacompetitiemoeras kan ontlopen.
De stand onderin, waarbij de nummers 13 en 14 na 28 wedstrijden nacompetitie moeten gaan spelen is als volgt: