IFC op zoek naar drie punten tegen Meerssen

tekst Cees van Heeren

Na een competitie loze zondag gaat IFC in zijn thuiswedstrijd tegen de SV Meerssen op zoek naar drie punten, die nodig zijn om vooralsnog boven de nacompetitiestreep te blijven staan. De ploeg uit de gelijknamige plaats Meerssen heeft tot nog toe één punt meer behaald dan IFC.

De tegenstander SV Meerssen:
De SV Meerssen is op 18 maart 1918 opgericht en bestaat dus inmiddels 100 jaar. Gedurende de seizoenen 1989 tot en met 2012 kwam het eerste elftal onafgebroken uit in de zondag hoofdklasse. Na een degradatie in 2012 keerde het team vorig seizoen terug in de hoofdklasse. De eindklassering was 7e met 45 punten.

Dit seizoen:
De ploeg van de van Nuenen overgekomen trainer Miguel van den Dungen leverde hen in de 21 gespeelde wedstrijden zes overwinningen, zes gelijke spelen en acht nederlagen op. De zodoende behaalde 24 wedstrijdpunten zijn daarmee goed voor de huidige 10e plaats in de stand. In de uitwedstrijden werden acht punten verzameld (door winst bij UDI´19 en gelijke spelen bij Baronie, Groene Ster, Halsteren, Leonidas en Vlissingen). Het doelsaldo met 27 doelpunten voor en 36 tegen is negatief. In de districtsbeker van Zuid 2 waren ze vrijgeloot in de tweede ronde en in de vierde ronde. In de 3e ronde wonnen ze bij WDZ (4e klasse) met 1-2. In de strijd om een plaats in de kwartfinale werd na penalty´s op eigen veld verloren van competitiegenoot Minor.
Spits Jordie van der Schoot, die in de winterstop zijn voetbalgeluk in België is gaan beproeven is nog steeds teamtopscorer met 9 treffers.
Na het vertrek van deze scorende spits zijn de resultaten van de Limburgse ploeg minder geworden. Zo werden er na de winterstop slechts 5 punten behaald. Overigens nog altijd twee meer dan IFC.

Historie:
In het vorige seizoen ontmoeten beide teams elkaar voor het eerst. In H.I. Ambacht won een goed spelend IFC met 3-0 door twee treffers van Billy Nzojyibwami en een benutte vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland. De uitwedstrijd twee weken later eindigde echter opnieuw in een 3-0 overwinning, maar dan voor Meerssen door twee doelpunten van vd Schoot en één van Odekerken.
Op 18 november 2018 troffen beide teams elkaar in de huidige competitie in het Limburgse land. Door doelpunten van Juhtlen Castillo en Danny Slingerland wonnen de Ambachters met 0-2.

Van de overige velden:
Het op de laatste plaats met 11 punten staande De Meern speelt zaterdagavond al bij het op de 13e plaats staande RKAVV (22 punten). Het op de 14e plaats met 16 punten tellende Vlissingen mag thuis spelen tegen het 25 punten verzamelende Alphense Boys. Het net boven IFC geklasseerde Leonidas (24 punten) tot slot wacht de zware uitwedstrijd bij de nummer drie in de stand Groene Ster.

Waar te zien:
Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken om boven de nacompetitiestreep te blijven staan. Het belooft derhalve een spannende wedstrijd te worden, waarbij steun van supporters zeer gewenst is. De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter S. Spaan start om 14.00 uur.

Tot Ziens!