IFC op zoek naar paaspunten in Delft

tekst: Cees van Heeren

Na het ongelukkige verlies afgelopen zaterdag bij RKAVV mag IFC op 2e paasdag in Delft op zoek. Niet naar paaseieren, maar naar paaspunten. Immers er staat een competitie inhaalwedstrijd op het programma tegen de Delfia Hollandia Combinatie of te wel DHC. Een ploeg, die drie punten onder IFC geklasseerd staat.

Dit seizoen:

DHC komt voor het zevende achtereenvolgende jaar uit in de hoofdklasse en miste vorig seizoen in de nacompetitie de promotie naar de derde divisie.
Momenteel neemt de ploeg van trainer Rob de Lange de 10e plaats in de stand in. In de door hen 24 gespeelde wedstrijden behaalden zij 31 punten door middel van 8 overwinningen en 7 gelijke spelen. Tien wedstrijden leverden derhalve geen punten op. Het doelsaldo met 33 voor en 41 tegen is negatief.
Opvallend is dat DHC in zijn uitwedstrijden één punt meer heeft gepakt dan op het eigen veld. In het eigen stadion zijn 15 punten behaald (3x winst, 6x gelijk) met alleen verliespartijen tegen OSS1920, Halsteren en Quick. Na een 9e plaats in de eerste periode, een 5e in de tweede periode wordt momenteel in de derde periode een bescheiden 14e plaats ingenomen.
In het Haaglanden Voetbal toernooi heeft DHC zich zonder één wedstrijd te hebben hoeven spelen (2x vrijgeloot en ploeg teruggetrokken) zich geplaatst voor de achtste finales.
DHC heeft zich recent ook geplaatst voor de finale van de districtsbeker van West 2. Na een 4-2 overwinning op Piershil (2e klas) werd na een penaltyreeks gewonnen van Delta Sport. Voor een plaats in de kwartfinale zouden zij tegen DRL hebben moeten aantreden, doch deze Rotterdamse vereniging trok zich terug. In de kwartfinale wonnen ze begin maart met 4-2 van Hellevoetsluis (2e klasse). Afgelopen dinsdagavond werd in Sassenheim met 1-3 (doelpunten Speelman, van Roon en Frederik) gewonnen van het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Ter Leede.

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop speelde DHC tien competitiewedstrijden, waarin 14 punten werden verzameld. Opmerkelijk is echter, dat de laatste vier wedstrijden werden verloren (OSS u 1-3, Halsteren t 1-2, Vlissingen u 1-3 en Quick t 1-3). Aanvaller Jordy Brouwer is teamtopscorer met 12 treffers. De vleugelaanvaller Romano Denneboom scoorde tot op heden zes competitietreffers.

Historie:
De historie tussen DHC en IFC is beperkt tot die van het seizoen 2010-2011 toen IFC de uitwedstrijd met 3-5 won. Op 18 september 2016 eindigde de wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht eerder dit seizoen in een 1-0 overwinning voor de Ambachters door een doelpunt van Perry van Eijken.

Waar te zien:
IFC zal heel graag een derde uitoverwinning van het seizoen willen boeken, maar in geen geval willen verliezen. Dit om zich te kunnen handhaven in de middenmoot. De thuisclub DHC zal met ´slechts´ 4 punten voorsprong op de ploeg op een nacompetitieplaats de negatieve reeks van wedstrijden willen doorbreken met een goed resultaat en zullen zich daarbij gesterkt voelen door de recente bekerwinst. Wij kunnen dus wederom een spannende wedstrijd verwachten tussen twee ploegen, die beide verschoond zijn van geschorste spelers. Alle steun van supporters is dan ook welkom.
De wedstrijd op Sportpark Brasserkade aan de Sportring 2 te 2616 LK Delft begint zondag 17 april 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter B. Sahiner uit Oss om 14.00 uur.

Tot Ziens!