IFC op zoek naar revanche in de beker

Na het teleurstellende verlies afgelopen zondag bij de rode lantaarn Nuenen in de hoofdklasse B heeft IFC tegenover zichzelf en zijn supporters wat goed te maken.

De gelegenheid doet zich gelijk voor in de eerst volgende wedstrijd.
Dit is een bekerwedstrijd tegen en bij Oosterhout.
Ook tegen deze tegenstander heeft IFC nog wat goed te maken. In het seizoen 15-16 werd namelijk in de derde bekerronde na een 2-2 gelijkspel verloren met strafschoppen van deze tegenstander.

VV Oosterhout
De voetbalvereniging Oosterhout ontstond in 2001 als gevolg van een fusie tussen de voetbalclubs BVC ’54 (zelf ook een fusieclub tussen Beatrix en SVV) en WVO (Wapen van Oosterhout) opgericht op 25 juni 1927.
De vereniging heeft thans zowel op zaterdag als op zondag drie c.q. zes seniorenteams die in KNVB verband uitkomen. Tevens zijn er twee vrouwenteams actief.
Onze tegenstander, het eerste zondagteam, komt dit seizoen voor het vijfde achtereenvolgende seizoen uit in de derde klasse.
Trainer is Richard van Gils, die aan zijn tweede seizoen bezig is en voorheen trainer was van Unitas en Altena. In de overschrijvingsperiode zag hij vijf versterkingen komen, waarvan de meest bekende wellicht zijn Kennith Kops (GRC´14) en Sandro Ariza (TSC).

In hun bekerpoule waren ze oppermachtig: Right Oh (6-0), SCO (4-1) en OVV´67 (10-0) werden ruim verslagen.
In de competitie van de 3 klasse B (met o.a. Dubbeldam en RCD als tegenstanders) staat de ploeg in de middenmoot op de achtste plaats met 8 punten uit zeven wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 9 tegen. In de drie gespeelde thuiswedstrijden werd verloren van Bavel, gelijkgespeeld tegen Be Ready Hank en gewonnen van Virtus Zevenbergen.
Teamtopscorer is de genoemde Kops samen met El Aharchaou met elk drie treffers. Ook de in het verleden voor IFC uitgekomen Stijn Biemans maakt deel uit van de selectie.

Historie:
Voor zover na te gaan hebben beide teams elkaar alleen in november 2015 in de beker getroffen. Via Frits Paap en Ronnie Nouwen kwam IFC op een 0-2 voorsprong. Via Bouchti en in de blessuretijd Maamar eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Doordat de zesde strafschop van Nico Ramos van IFC werd gestopt door de doelman, bekerde Oosterhout toen verder.

Waar te zien:
De wedstrijd op sportpark Contreie aan de Weststadweg 1 te 4906 MK Oosterhout begint zondag 17 november om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter K.C.A. Mandemakers uit Waalwijk.

Cees van Heeren