In de eerste van twee achtereenvolgende uitwedstrijden blijft IFC dicht bij huis. Een kort ritje via de brug over De Noord naar de vv De Alblas in Alblasserdam.
Net als IFC presteert het ook gepromoveerde De Alblas meer dan behoorlijk in de 2e klasse.

De Alblas dit seizoen:
In 1953 is de vv De Alblas opgericht.
In de voorbereiding op de competitie ging het in de bekerpoule niet geweldig en werd het uitgeschakeld.
In de competitie gaat het voor het team van trainer Maarten van Gastelen echter meer dan behoorlijk, met de momentele zesde plek in de stand met 24 punten en een licht positief doelsaldo van 39 doelpunten voor en 37 tegen. Gelet op de versterkte degradatie hebben kunnen ze nog wel punten gebruiken, immers de voorsprong op de 9e plaats bedraagt slechts twee puntjes.
De meeste punten, namelijk 14, werden op het eigen veld behaald door middel van vier overwinningen tegen Alexandria´66, De Zwerver, Spirit en Streefkerk evenals gelijke spelen tegen Pelikaan en EBOH. Tegen de teams van cvv Zwervers, Oranje Wit en VVGZ werd echter thuis verloren. Jari Zijderveld is teamtopscorer met 11 doelpunten gevolgd door Jeroen Muilwijk en Luuk de Graag beide met acht competitiegoals.

De heenwedstrijd:
Op 18 november jl. speelden beide tegen elkaar in Hendrik Ido Ambacht. Al vrij snel kwam De Alblas op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Luuk de Graag. Nog voor de rust egaliseerde Michael Slingerland de stand. Na bijna een uur spelen zorgde Tom van Oorschot voor de 2-1. Doordat in de blessuretijd een inzet van Youri Groenendijk tegen de lat kwam, won IFC nipt deze wedstrijd.

Waar te zien:
De wedstrijd De Alblas tegen IFC in de 2e klasse F start op zaterdag 13 april 2024 om 15.00 uur op Sportpark Souburgh aan de Bas Verhoevenweg 6 te 2952 BV Alblasserdam.