IFC overtuigend langs OJC Rosmalen

In de strijd om de vijfde plaats in de stand van de zondag hoofdklasse B tegen het vooraf in punten gelijkstaande OJC Rosmalen, een degradant uit de 3e divisie, boekte IFC een overtuigende 0-3 overwinning. Hierdoor houdt men de vijfde plaats in de rangschikking vast en komt het ook tot op drie punten van de beide ploegen, die op de gedeelde derde plaats staan.

In vergelijking met competitiewedstrijd van vorige week stonden dezelfde tien veldspelers aan de aftrap. In het doel verving Davey van Pelt echter de in de warming-up met een blessure afgehaakte Yordi Godijn. Bij de thuisploeg maakten zeven van hun negen competitie doelpuntenmakers deel uit van de wedstrijdselectie inclusief hun teamtopscorer met 10 doelpunten Jaouad Chraou.

Mede door de tactische veldbezetting van beide ploegen domineerde IFC in de eerste helft volledig en beperkte de thuisploeg zich of moest zich beperken tot verdedigen en een spaarzame counter. Iets halverwege kwam het overwicht tot uitdrukking in de score. Na voorbereidend werk van Perry van Eijken en Yoeri Rombouts kogelde Everon Pisas de bal in de kruising. Een zevental minuten eerder had dezelfde speler het doel nog iets te hoog gezocht. Terwijl enkele minuten daarna Joey Grootenboer zijn inzet door een verdediger geblokt zag worden.

In de tweede helft gaf weliswaar OJC Rosmalen meer tegenstand, maar kreeg IFC ook meer ruimte voor de aanvallende acties. Nadat in de aanvangsfase van dit wedstrijddeel een roep om een penalty namens OJC na een vermeende overtreding van Esey Kiflom Tsegay door de scheidsrechter gedecideerd was weggewuifd en voor IFC de opgestoomde Elson Rosario Almeida ook afgeblokt werd, ontstond eigenlijk de eerste kans voor de thuisploeg. Maar de kleinste en jongste man op het veld Hassoun kon zijn kopbal niet de juiste richting meegeven. Vervolgens was het IFC dat van de weggeven ruimte profiteerde. Opnieuw stond de onder trainer Jack van den Berg opgeleefde Everon Pisas aan het kanon 0-2. Het 200ste doelpunt overigens voor IFC in de hoofdklasse. Een tweetal minuten later zag Yoeri Rombouts de doelman van de thuisploeg te ver voor zijn doel staan en zijn boogbal vanaf 25 meter betekende de 0-3. Uiteraard probeerde de thuisploeg nog wel spanning in de wedstrijd te brengen maar een kopbal van Chraou ging naast het doel en onze keeper Van Pelt hield ook de nul vast toen hij een schot van Van den Boogaard onschadelijk maakte. In de blessuretijd kreeg IFC na een handsbal nog een penalty toegekend maar de kalktrap van Rombouts werd gepareerd door doelman Kanters.

De IFC trainer Jack van den Berg, keek na afloop dan ook met een tevreden gevoel naar de prestaties van zijn spelers. Dit terecht na de volle winst in de eerste twee wedstrijden na de winterstop.
Terwijl de trainer van het thuisteam Leushuis sprak, dat de Rotterdamse straatvoetballers van de Ambachters zijn team niet ligt. Immers na thuis met 4-2 won IFC nu ook deze wedstrijd.
Meest ongelukkige man in de wedstrijd was Marco Bouwman. Als invaller in de loop van de tweede helft moest hij zich na ongeveer tien minuten speeltijd wegens een blessure weer laten vervangen.

Op zondag 2 februari ontvangt IFC in de volgende competitiewedstrijd het op de 12 plaats in de stand staande EHC uit Hoensbroek, aanvang 14.00 uur.

OJC Rosmalen  – IFC: 0-3 (0-1).
25. 0-1 Everon Pisas, 62. 0-2 Everon Pisas en 64. 0-3 Yoeri Rombouts.

Opm. Scheidsrechter Dhr. D. Prick uit Maastricht bijgestaan door dhr. R. Metsemakers en dhr. B. Witsiers gaf in totaal vijf gele kaarten, waarbij aan Rombouts en Bouwman van IFC.

Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos (67. Marco Bouwman / 78. Stephan Emelina), Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer (83. Michael Potkamp).

Tekst: Cees van Heeren