IFC overwint ook uitwedstijd Oud-Beijerland

Hoewel het er lang naar uitzag, dat kampioen IFC puntenverlies zou lijden in Oud-Beijerland, werd een 2-0 achterstand in de laatste 20 minuten van de wedstrijd omgedraaid in een 2-3 overwinning.
Trainer/coach Ron Timmers van IFC kon wegens een schorsing niet beschikken over Perry van Eijken en de geblesseerden Oussama el Hajouti en Nick de Veij. Mede hierdoor had Dennis de Koning voor het eerst een basisplaats toebedeeld gekregen. Het thuisteam beschikte over negen van zijn tien competitieschutters.

Nadat de eerste kans in de wedstrijd voor de thuisploeg geen treffer opleverde, had IFC na 30 minuten spelen met 0-3 voor kunnen staan maar Yoeri Rombouts werd twee keer van een treffer door doelman Levestone afgehouden en een poging van Danny Slingerland ging voorlangs. In de 32e minuut kwam het thuisteam op een voorsprong toen na een diepe bal Jaspers met een mooi schot van afstand keeper Jeroen De Veij kansloos liet 1-0. Zo´n vijf minuten later claimde IFC tevergeefs een penalty wegens een handsbal. Hierop volgde balverlies en een snelle omschakeling door Babel, Jaspers en de afwerkende Van Daalen zorgde voor de 2-0 ruststand.

Ook in de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor de boomlange spits Sanches van Oud-Beijerland (over) en had IFC grote moeite openingen te vinden bij Oud-Beijerland. Dit omdat hun grensrechter als extra libero fungeerde en de gehele wedstrijd bij elke potentiele gevaarlijke situatie zijn vlag opstak wegens vermeend buitenspel. Met nog een kwart wedstrijd te spelen greep trainer Timmers in en bracht tegelijk zijn vier resterende veldwisselspelers in. Hierbij het debuut van de junior Rowan Weesie. Met deze frisse spelers en aangespoord door loopwonder Tom van Oorschot zette IFC aan. Op aangeven van hem volgde een doelschot van Yoeri Rombouts, die door de doelman met zijn voet weliswaar werd gekeerd, maar de rebound was een prooi voor Michael Slingerland 2-1. Nog geen tien minuten later zette Jochem Touw aan de rechterkant een aanval op en vond Rombouts. Tegen de bal uit diens voorzet annex schot kreeg doelman Levestone wel een hand doch de inlopende Slingerland kopte het speeltuig tegen de touwen 2-2. Het 25e competitie doelpunt alweer van deze spits.
Bij beide doelpunten negeerde de zeer ervaren scheidsrechter, hij floot bijvoorbeeld dit seizoen al meer dan 50 wedstrijden, overigens de opnieuw vlaggende grensrechter volkomen en ging terecht af op zijn eigen oordeel.
In de slotfase was het de afdelingstopscorer Yoeri Rombouts, die zijn ploeg IFC nog de 19e overwinning in de 3e klasse schonk van dit seizoen, omdat beide ploegen hierna nog een goede mogelijkheid niet goed uitspeelden.

Na afloop gaf trainer Timmers aan ,, Die vele buitenspel situaties kan ik vanaf de bank niet goed beoordelen, maar mijn spitsen zijn allemaal in de 30 en hebben vele honderden doelpunten gemaakt, die weten echt wel hoe ze moeten lopen. Natuurlijk lopen ze wel eens buitenspel, zeker bij loop acties in de diepte, maar dat ze bij voorzetten vanaf de zijkant ook steeds buitenspel zouden lopen, is onbestaanbaar. ´´

Waar IFC zijn ongeslagen status dus weer verlengde, zakt de thuisploeg onder de veilige streep van de achtste plaats. Op 22 april is IFC roostervrij, terwijl voor Oud-Beijerland de regiowedstrijd bij SSS op het programma staat. Op 29 april bij zijn volgende competitiewedstrijd speelt IFC thuis tegen SSS.

Oud-Beijerland – IFC: 2-3 (2-0)
32. Jan Jaspers, 38. 2-0 Marco van Daalen, 70. 2-1 Michael Slingerland, 77. 2-2 Michael Slingerland en 86. 2-3 Yoeri Rombouts.
Opm.: scheidsrechter A. Fitters gaf geel aan Van Dijk, Liefveld (Oud-Beijerland), Ott, Rombouts en Geluk (IFC).
De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti (66. Rowan Weesie), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (66. Younes Er-Rihani), Michael Slingerland, Dennis de Koning (66. Jochem Touw), Mitchel Ott (46. Siem Geluk) en Noah de Neijs (66. Damyano Smit).