IFC pakt belangrijk punt in blessuretijd

Tekst: Cees van Heeren

In de blessuretijd van de wedstrijd pakte IFC een belangrijk punt in de uitwedstrijd bij Nuenen. Door dit gelijke spel blijft IFC op de negende plaats in de hoofdklasse stand staan.

Wegens blessures en zieken kon trainer Jack van den Berg met Danny Slingerland, Perry van Eijken en Ufuk Akkanoglu over een aantal titularissen niet beschikken. Ook was Chayo Maria absent. Mede hierdoor had de 19 jarige Jordi Fok voor het eerst een basisplaats toebedeeld gekregen in de hoofdklasse. Akin Arslan en Achraf el Hajouti keerden terug in de basis. Keeper Bas van zee speelde overigens zijn 50e officiële wedstrijd voor de deze keer in het geheel zwart geklede Ambachters.
Bij Nuenen ontbrak wegens een blessure doelman Verus en haakte aanvaller Bangura af in de warming up.

De eerste helft op het schitterende complex was een vrij matte partij. Beide ploegen opereerden voorzichtig met twee aanvallers. De thuisploeg had wel iets meer initiatief, maar echte kansen konden ze ook niet creëren. Slechts enkele corners waren niet van gevaar ontbloot. De beste kans was echter voor IFC toen Yoeri Rombouts de bal na voorbereidend werk van Ozan Cimen en een voorzet van Brian Leons volley inschoot. De doelman van Nuenen Keeris redde fraai. De ruststand van 0-0 was helemaal logisch.

Na de rustpauze was de thuisploeg de bovenliggende partij en uit een doodspel moment kwamen ze op voorsprong door de ook al in de heenwedstrijd scorende verdediger Van Malten. Hierna was IFC wel dreigend, maar was de eindpass onzuiver (Stephen Emelina) of werd de verkeerde keuze (el Hajouti) gemaakt. Zo leek IFC weer tegen een onnodige nederlaag te gaan aanlopen. Al meerdere keren dit seizoen hadden ze in de slotfase van de wedstrijd een tegen doelpunt dienen te incasseren, die gelijk tot puntenverlies leidde. Deze keer was het juist andersom. In de blessuretijd van de wedstrijd zorgde de boomlange centrum verdediger Levi Spencer Salomao na een vrije trap van Akin Arslan koppend met zijn 2e competitietreffer, voor de terechte gelijkmaker 1-1. Nog wat dieper in de blessuretijd was er opnieuw een vrije trap voor IFC. Deze keer probeerde Emelina het, maar zijn omhaal miste kracht en was een eenvoudige prooi voor de doelman. Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, het vijfde in deze competitie voor IFC.

Door dit gelijke spel handhaafde IFC zijn negende plaats in de rangschikking, maar veel belangrijker het behoudt daarmee vier punten voorsprong op de eerste ploeg Groene Ster uit Heerlerheide, die thans onder de nacompetitiestreep voor degradatiewedstrijden staat. In de voorlaatste wedstrijd van de competitie, zondag 7 mei dient IFC juist bij deze ploeg aan te treden. Bij een overwinning in Zuid-Limburg is handhaving in de hoofdklasse zeker.

Nuenen –  IFC: 1-1 (0-0).
55. 1-0 Richard van Malten en 90+1. 1-1 Levi Spencer Salomao.

Bijz.: Scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen uit Venray bijgestaan door dhr. Winkel en dhr. Weeda hield de kaarten op zak.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Brian Leons (74. Danny Versluis), Akin Arslan, Yoeri Rombouts, Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti (84. Ronnie Nouwen), Jordi Fok (82. Thomas Keuter) en Levi Spencer Salomao.