IFC pakt draad op bij Minor


tekst Cees van Heeren

Na een bijzondere tweede winterstop, veroorzaakt door het carnaval, begint de competitie op zondag 1 maart 2020 weer voor IFC in een uitwedstrijd bij RKSV Minor in Nuth. Op dinsdagavond 18 februari won IFC nog met 1-3 bij Stellendam in de 2e ronde om de VoetbalRijnmond Cup. Gezien het weer en virussen is het uiteraard ook de vraag of de competitiewedstrijd inderdaad doorgang gaat vinden. Een spannende dag zondag lijkt mede daardoor gegarandeerd!

De tegenstander RKSV Minor:
De RKSV Minor uit Nuth stamt uit 27 juni 1918 toen de Vaesrader Voetbal club werd opgericht. Een viertal jaar later werd de naam gewijzigd in RKSV Minor. In het begin van deze eeuw kwam men zelfs uit in de vierde klasse. Echter de laatste 10 jaar is de weg omhoog ingeslagen. Ingaande het seizoen 2014-2015 kwam men uit de eerste klasse waaruit het eerste elftal aan het einde van het seizoen 17-18 als kampioen promoveerde naar de hoofdklasse.
Vorig seizoen eindigde de ploeg op de 10e plaats in de competitie, met drie punten meer en twee plaatsen hoger dan IFC.

Dit seizoen:
In het bekertoernooi van Zuid 2 is Minor na een overwinning op Centrum Boys (5-1) in de derde ronde uitgeschakeld door een 1-3 nederlaag bij het in de 3e klasse uitkomende BMR uit Mheer.
In de competitie staat het team op de 12e plaats. In hun 17 gespeelde wedstrijden werden 19 punten behaald door middel van zes overwinningen en één gelijk spel. Het doelsaldo is negatief met 21 doelpunten voor en 37 tegen. In de door hun 8 gespeelde thuiswedstrijden werden het merendeel van de punten behaald, 13 door overwinningen tegen AWC, Silvolde, Meerssen en UDI´19 en het 2-2 gelijke spel tegen Juliana´31. Longa´30, Moerse Boys en Unitas vertrokken met volle drie punten uit Limburg vandaan.

Winterstop en teamtopscorer:
Na de winterstop werd de eerste wedstrijd thuis met 1-4 verloren van Longa´30 en daarna met 4-0 verloren bij Moerse Boys en met 1-0 bij AWC. De laatste wedstrijd uit bij Meerssen werd bij een 0-1 voorsprong gestaakt wegens een blessure van één van de beide grensrechters.
De rappe Amin Elalji scoorde tot op heden 11x.

Historie en eerste wedstrijd:
Doordat Minor in district Zuid 2 speelt is de historische balans beperkt tot het vorige en het huidige seizoen. Vorig seizoen won IFC op Sportpark Schildman met 4-0 door doelpunten van Joey Grootenboer, Danny Slingerland en twee keer Everon Pisas. In februari 2019 won Minor echter hun thuiswedstrijd met 3-0 (el Kamouchi en Elalji 2x). In de huidige competitie troffen beide teams elkaar eind september 2019. Met een 4-1 overwinning bleven de punten in H.I. Ambacht. De treffers kwamen van Yoeri Rombouts 2x, Danny Slingerland en Joey Grootenboer en het tegendoelpunt was van Olijve.

Waar te zien:
IFC hoopt uiteraard een tweede positieve herstart te maken en daarmee zijn vijfde achtereenvolgende zege te boeken. Wellicht kan spits Rombouts zijn 125e competitietreffer maker voor de ploeg van trainer Jack van den Berg. Minor kan de punten echter ook goed gebruiken om verder afstand te nemen van de onderste vier plaatsen. Spanning dus gegarandeerd. De wedstrijd op Sportpark Kollenberg aan de Kollenberg 2 te 6361 KA Nuth staat onder leiding van Dhr. R.A.H.J. Souwen uit Tilburg. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Tot Ziens!