IFC pakt gelijkspel in blessuretijd

ekst Cees van Heeren

Door een treffer in de blessuretijd van de tweede helft van captain Danny Slingerland pakte IFC met een 2-2 eindstand tegen de nummer laatst in de stand De Meern een belangrijk punt. Hierdoor klimt men, weliswaar op doelsaldo, naar de veilige 12e plek op de ranglijst. IFC heeft overigens nog vijf competitiewedstrijden te spelen om zich definitief veilig te spelen.

Trainer/coach Robert Verbeek kon in deze wedstrijd weer beschikken over de van hun schorsing verloste Nico Ramos en Perry van Eijken, die gelijk weer een basisplaats hadden verkregen. Tevens stond Juhtlen Castillo weer aan de aftrap. Joey Grootenboer was daarentegen geblesseerd en zowel Tim Willemstijn als Marcelo Gomes da Veiga waren reservespeler.
Bij de gasten uit de provincie Utrecht stonden nog acht dezelfde spelers in de basisopstelling uit de heenwedstrijd in december 2018. Hun reservebank was overigens gevuld met liefst vijf spelers geboren in deze eeuw.

Na een minuut stilte in acht genomen te hebben wegens de eerder in de week overleden IFCer Jan van Dulst was de eerste echte mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Everon Pisas kogelde de bal na  bijna een kwartier spelen over het doel. Nadat een doelpunt van IFC hierna wegens buitenspel was afgekeurd, kwamen de gasten na een half uur spelen door een afstandsschot vanaf circa 25 meter via Ababio op een voorsprong. Deze voorsprong werd nog voor rust vergroot door Peters 0-2. De gasten waren derhalve effectief en toonden daarbij overigens ook meer de echte wil om te winnen.

In de tweede helft ging het spel op en neer en was voor de aanwezige toeschouwers vermakelijk. IFC stak aanmerkelijk meer energie in de wedstrijd, wat routinier Ramos na afloop dan ook nopte te zeggen: waarom kunnen wij niet 90 minuten zo spelen. Aanvankelijk waren de beste kansen echter wel voor De Meern. Echter keeper Davey van Pelt voorkwam meermaals de voortijdige beslissing in de wedstrijd. Zo was hij paraat op schoten van Emanuels en Ziani en keerde hij een kopbal van Yasar, die iedereen al eigenlijk als doelpunt wilde tellen. Inmiddels was IFC achterin één tegen één gaan spelen door de inbreng van aanvaller Noël Goossens. Toen het tweede bedrijf twintig minuten oud was, volgde een snel omschakelmoment waaruit rechtsback Ozan Cimen de spanning terug bracht 1-2. Zijn eerste competitie doelpunt van dit seizoen. Even later eindigde een kopbal van centrale verdediger Stephen Emelina op de lat. Hierna nog drie goede reddingen van de IFC keeper, waardoor IFC kon blijven hopen op een eventueel gunstig resultaat. Na een opstootje moest De Meern tien minuten voor tijd met een man minder verder. Drie minuten later was deze overtal situatie weer ongedaan toen Everon Pisas, die bij het opstootje ook een gele kaart had gezien, zijn tweede gele kaart kreeg van de arbiter wegens doorlopen op de doelman.
Bij IFC was inmiddels ook de boomlange Tim Willemstijn ingebracht als extra spits. Diep in de blessuretijd was het wie anders dan aanvoerder Danny Slingerland die raak kogelde en IFC alsnog een belangrijk punt schonk. De aanvallende middenvelder, die nu aanvankelijk in de punt van de aanval stond opgesteld scoorde hiermee zijn 12e competitietreffer van het huidige seizoen in overigens zijn 150e officiële KNVB-wedstrijd voor de Ambachters ingaande het seizoen 2014-2015.

Pas op zondag 28 april speelt IFC zijn volgende belangrijke competitie wedstrijd. Een uitwedstrijd bij het op de 14e plaats staande Vlissingen. Eerder al op dinsdag 16 april ontvangt het echter buurman ASWH om 19.30 uur in de strijd om een kwartfinale plaats in de Palace Casino Cup.

IFC – De Meern: 2-2 (0-2).
30. 0-1 Randy Ababio, 36. 0-2 Hugo Peters, 30. 0-2 George Simon, 66. 1-2 Ozan Cimen en 90+3 Danny Slingerland.
Opm. Scheidsrechter Jaafar Aafouallah uit Eindhoven bijgestaan door dhr. J. Langenberg en dhr. B. Seegers gaf naast een directe rode kaart aan Ziani (De Meern) in totaal ook nog zeven keer geel: Warner, Ramos, Pisas 2x (IFC) en Haarmans, Emanuels en Omowologoma (De Meern).

Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Edison Warner (62. Noël Goossens), Everon Pisas, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti (78. Tim Willemstijn) en Juhtlen Castillo.