IFC (zat) pakt opnieuw 3 punten

Afgelopen zaterdag stond er voor IFC een belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen vv Groote Lindt. Bij verlies zou Groote Lindt dichtbij komen en bij winst slaat IFC een gat van 7 punten. Onder mooie en goede omstandigheden werd er om 15:00 afgetrapt op Sportpark Schildman.

IFC begon de wedstrijd meteen goed. Ze zette Groote Lindt meteen onder druk en lieten ze niet in hun spel komen. IFC controleerde de wedstrijd en creëerde kansen. Rond de 20e minuut was er zo’n kans. Na een goede combinatie op het middenveld werd Elio Almeida weggestuurd in de diepte. Hij controleerde de bal en wilde een voorzet geven, echter tot ieder z’n verbazing belande deze bal zowaar in het doel! 1-0 voor IFC. Na het doelpunt zakte IFC wat in, hierdoor bracht IFC Groote Lindt eigenlijk terug in de wedstrijd. Gelukkig leidde dit niet tot grote kansen en was de ruststand 1-0.

IFC begon de tweede helft redelijk. IFC hield de linies kort op elkaar en gaf weinig weg. Toch drong Groote Lindt nog wat aan. Via de flanken werd er veelal gezocht naar de spits Michael Slingerland. Doordat Groote Lindt aandrong, ontstonden er meer ruimtes op het middenveld. In de 75e minuut werden die ruimtes goed benut door IFC. Robin van der Sman stoomde op vanaf het middenveld en gaf een pass naar Elio Almeide die dit beheerst afrondde: 2-0! Na dit doelpunt was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Als IFC iets scherper was had de eindstand groter kunnen zijn. Toch pakt IFC weer de 3 punten.

Volgende week wacht er een uitwedstrijd bij De Alblas voor IFC.

Tekst: Mike Verbaas