IFC PAKT PUNT BIJ QUICK

tekst Cees van Heeren

In de eerste uitwedstrijd van het prille seizoen pakte IFC zijn eerste wedstrijdpunt in de hoofdklasse. De ploeg van Jack van den Berg speelde in Den Haag met 1-1 gelijk tegen Quick. De Ambachtse treffer kwam vanaf de penaltystip van de voet van topschutter Yoeri Rombouts. Hij heeft het aantal officiële treffers van 100 in (na)competitie en bekerwedstrijden al vorig seizoen overschreden.
Door dit gelijkspel staat IFC op de gedeelde 10e plaats met één punt na twee duels.

IFC begon de wedstrijd met dezelfde spelers, die ook vorige week aan de aftrap stonden. De beginfase was voor de thuisploeg, waarbij Stephen Emelina goed verdedigend werk leverde. Langzaam maar zeker nam IFC het heft in handen en kreeg het de beste kansen. Marwin Richard raakte de paal en Perry van Eijken raakte vlak voor de rust de lat.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld weliswaar redelijk in evenwicht, doch kwam de thuisploeg iets beter voor de dag. Pas in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd brandde de wedstrijd volledig los. Door een directe rode kaart voor Stephen Emelina wegens onnodig ernstig gemeen spel bij een duel om de bal moest IFC opeens met 10 man verder. Een vijftal minuten later een nieuwe domper voor de Ambachters toen Bergsma na een goed lopende aanval de thuisclub op 1-0 bracht. Een tweetal minuten later werd de inzet van de voor aanvoerder Danny Slingerland ingevallen Akin Arslan nog gestuit door de Haagse doelman. De aanval liep door en de opgekomen back Ozan Cimen ging in het strafschopgebied over de knie van Zwieten de Blom. Niet alleen kreeg de verdediger voor deze actie zijn tweede gele kaart van scheidsrechter te Hennepe maar het was natuurlijk ook een penalty voor IFC. Vanaf de penaltystip toonde Yoeri Rombouts zich koelbloedig 1-1 en legde met zijn 100ste competitietreffer voor de Ambachters de eindstand vast. Beide ploegen waren het na afloop erover eens, dat de wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende.

Volgende week 11 september 2016 speelt IFC om 14.00 uur thuis tegen EHC/Heuts uit Hoensbroek.

Quick – IFC: 1-1 (0-0)
83. 1-0 Tony Bergsma en 85. 1-1 Yoeri Rombouts.

De spelers van IFC: Bas van Zee; Ozan Cimen (86. Nico Ramos), Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao, Chayo Maria, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Ufuk Akkanoglu, Danny Slingerland (70. Akin Arslan), Marwin Richard en Yoeri Rombouts (89. Frits Paap).