IFC PAKT PUNT IN LIMBURG

tekst: Cees van Heeren

Na een reeks van drie nederlagen heeft IFC zondag 29 januari eindelijk weer een punt veroverd. In het verre Hoensbroek werd tegen de plaatselijke EHC/Heuts namelijk een doelpuntloos gelijkspel behaald.

IFC-trainer Jack van den Berg had dezelfde 11 spelers het vertrouwen gegeven, die een week eerder ook aan de aftrap stonden bij de verloren thuiswedstrijd tegen Quick.
Wegens ziekte waren de normaliter reservespelers zijnde Chayo Maria en Jordi Fok niet beschikbaar. Daarnaast moest Danny Versluis wegens een blessure toekijken, terwijl Frits Paap inmiddels afgelopen week gestopt is met voetballen.

Op het kunstgras in Hoensbroek legden beide ploegen overigens geen hoogstaande kwalitatieve wedstrijd op de mat. Uiteraard hadden zij beide wel mogelijkheden om tot scoren te komen. Zodoende kregen de circa 100 aanwezige toeschouwers toch een redelijke wedstrijd voorgeschoteld.
Al in de absolute aanvangsfase een snelle aanval van de thuisploeg over hun rechterkant, maar keeper Bas van Zee weerhield de opgekomen back Wijnen van een vroege voorsprong.
Hoewel wellicht EHC in het verloop van de wedstrijd het iets betere veldspel toonde had IFC meer balbezit, ook op de helft van de tegenstander. Al liet de thuisploeg dat ook wel toe door wat in te zakken en de ruimtes klein te houden om vervolgens vanuit de reactie toe te trachten slaan.
In de 10e minuut ging de Limburgse doelman bij een spelhervatting in de fout, waardoor Akin Arslan de bal kon oppikken en voorzetten op Yoeri Rombouts. De naar zijn vorm zoekende spits kon echter geen juiste richting aan de bal meegeven. Net nadat de teamtopscorer van EHC Gulpen voorlangs geschoten had, ging aanvoerder Danny Slingerland op avontuur en ging daarbij een mooie dubbele één-twee aan. Helaas had hij te veel tijd nodig om daarna uit te halen en verspeelde de bal alsnog.
Voor wat betreft IFC was verdediger Levi Spencer Salamao in de eerste helft het dichtst bij zijn eerste treffer voor de Ambachters, maar zijn kopbal na een corner werd door de op de doellijn staande Wijnen nog ternauwernood weggekopt.

In de tweede helft was het Akin Arslan, die het lichaam van de EHC-doelman trof en zo´n tien minuten voor tijd vloog een afstandsschot van aanvoerder Danny Slingerland richting doelpunt doch doelman Klijn voorkwam dit met een fraaie save. Aangezien aan de andere kant keeper Bas van Zee (in zijn 40e officiële wedstrijd voor IFC) ook twee keer een tegen doelpunt voorkwam en ook één keer hulp kreeg van de lat na pogingen van Gulpen of Starmans eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Dit gelijke spel, werd van beide kant wel als terecht gezien.

Dit gelijkspel betekende voor IFC het derde puntgewin in een uitwedstrijd. Tevens werd voor het eerst in een uitwedstrijd dit seizoen de verdedigende nul gehouden. In de stand blijven de Ambachters met dit gelijke spel op de negende plaats staan. Volgende week zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen het op de 13e plaats staande Chevremont uit Kerkrade.


EHC/Heuts – IFC: 0-0.

Opm. Scheidsrechter D.H. de Vries uit Amstelveen gaf in totaal vier gele kaarten, eerlijk verdeeld over beide ploegen.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Ronnie Nouwen, Akin Arslan (70. Marwin Richard), Perry van Eijken (46. Brian Leons), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu.