IFC probleemloos verder in beker.

In de 2e bekerronde was het één klasse hoger uitkomende IFC veel te sterk voor een gehandicapt aantredend DFC. Met een 0-4 uitoverwinning beleefde IFC een probleemloze middag in Dordrecht.

Bij IFC verdedigde voor het eerst sinds zijn kwetsuur opgelopen in de voorbereiding Jeroen de Veij het doel. Verder ontbrak wegens een blessure Oussama el Hajouti en begon Mohamed el Bannasri als wisselspeler. Een basisplaats hadden gekregen Ramon van der Wal en Sean Verburg.
Door een drietal schorsingen en vakanties ontbraken liefst negen selectiespelers in het Dordtse team van trainer Danny Slegers. Zo ontbraken onder meer Teneggi, Mabrouki, Arslan en Reening.

Sean Verburg 2x trefzeker

Vanaf de start nam IFC de wedstrijd in handen, maar na een kwartier spelen bij de eerste corner voor DFC was het Zarrinphaker die de bal in de handen van de goed staande doelman De Veij kopte. In een tijdsbestek van een drietal minuten scoorde IFC een vijftal minuten later echter twee keer. Eerst schoot Sean Verburg vanaf de rand 16 meter binnen en even later rondde hij een voorzet van Ramon van der Wal prima af. Bij dit 2e doelpunt keurde de scheidsrechter, ook na ampel beraad met zijn grensrechter, de treffer goed 0-2.
Met een half uur spelen op de klok kreeg DFC een reuzekans op de aansluittreffer maar Yassine Amarouch zag zijn schot strandden op de benen van onze keeper de doelman. Met de 0-2 stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de rust speelde IFC met de wind mee en pinde het de Dordtse tegenstander vast op eigen helft. Ter indicatie van het overwicht kreeg IFC wel 10 corners meer te nemen dan de gastheer.
Een wellicht als gevolg van de wind slordig spelend IFC verdubbelde de score probleemloos naar een 0-4 einduitslag. Na een snelle aanval tikte Michael Slingerland de bal binnen op aangeven van Mohamed el Bannasri en een tweetal minuten later rondde el Bannasri zelf prima af na een één-twee met Nick de Veij. Eerder in deze helft had Bobby Vos pech gehad, dat zijn schot buiten het bereik van de doelman op de kruising van paal en lat belandde.

Volgende week zaterdag 28 oktober speelt IFC voor de competitie een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Alexndria´66.

DFC – IFC: 0-4 (0-2).
20. 0-1 Sean Verburg, 22. 0-2 Sean Verburg, 73. 0-3 Michael Slingerland en 75. 0-4 Mohamed el Bannasri.
Opm. In een sportieve wedstrijd kon scheidsrechter De Jong uit Spijk de kaarten in zijn zak houden.
De speler van IFC: Jeroen de Veij; Ramon van der Wal (73. Reno Nuis), Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti (61. Younis Er-Rihanie), Bobby Vos (61. Ties van Aggelen), Sean Verburg (61. Michael Slingerland), Jayson van der Linden en Noah de Neijs (46. Mohamed el Bannasri).