IFC reist af naar de ongeslagen koploper Halsteren

tekst: Cees van Heeren

Na de wedstrijd van afgelopen zondag, waarin tegenstander RKZVC met een gestolen overwinning vanaf IFC vertrok, wacht IFC op zondag 13 oktober een uitwedstrijd waarin opnieuw drie punten op het spel staan. De tegenstander is het moeilijk te kloppen en de nog ongeslagen koploper Halsteren.

De Tegenstander RKSV Halsteren:
De vereniging Halsteren is op 1 april 1926 opgericht.
Voor het vijfde achtereenvolgende seizoen komt Halsteren nu uit in de hoofdklasse. Na een negende, vijfde en een 3e plaats, werd er in het vorige seizoen met de behaalde 57 punten opnieuw een derde plaats in de eindstand bereikt. Dit betekende nacompetitiespelen voor promotie naar de derde divisie. Helaas werd er daarin in de eerste ronde na een 2-3 nederlaag, thuis na verlenging met 4-4 gelijkgespeeld tegen Hoogland en was uitschakeling een feit.

Dit Seizoen:
Na een glansrijke voorbereiding met onder andere overwinningen tegen Smitshoek, Brielle, GOES en Dongen doen de Brabanders het overeenkomstig hun eigen `hoge` verwachting in de competitie ook prima. Ze strijden niet alleen mee om de bovenste plaatsen, maar zijn momenteel de ongeslagen koploper. Tot nog toe kwamen ze 6 keer in het veld en wonnen daarin vier keer en werd er twee keer gelijkgespeeld. Thuis werd er gewonnen van Longa´30, Minor en EHC. In uitwedstrijden werd er gewonnen bij Nuenen en gelijkgespeeld bij Meerssen en Baronie. Met 14 punten en een doelsaldo van 15 voor en 6 tegen zijn ze dus de koploper.

De selectie:
Trainer Erwin de Nijs is aan zijn eerste jaar bij Halsteren bezig. Hiervoor was hij trainer bij de zaterdagclubs Tholense Boys en daarvoor bij WHS.
Hij beschikt over een uitgebreide selectie van 24 man. Na vorig seizoen vertrokken een vijftal spelers, waaronder de aanvallers Manengela (vorig seizoen teamtopscorer met 10 doelpunten), Meierdres en Braber. Uiteraard kwamen er capabele vervangers in de personen van Glenn Kools (Dongen), Arvin De Witte (WHS) en Thomas Marijnissen (Stwwv).
Teamtopscorer is thans echter Fouad Idabdelhay met 6 treffers gevolgd door de genoemde Marijnissen met 5 competitie doelpunten.

Archief foto 2018

Archief foto tegen Halsteren 2018

Historie:
Halsteren is één van de ploegen waartegen IFC in het verleden in competitieverband veel vaker is uitgekomen. In het seizoen 2007-2008 in de tweede klasse eindigde deze wedstrijd in een 3-0 nederlaag. Enkele jaren later in het seizoen 2012-2013, in de eerste klasse wist Halsteren de wedstrijd opnieuw te winnen (3-1). In het seizoen 2016-2017 in de hoofdklasse won Halsteren de thuiswedstrijd met 2-1 en in het seizoen daarna was Halsteren opnieuw de ploeg die wist te scoren 2-0, via doelpunten van Beerendonk en Constansia. Ook in het afgelopen seizoen 18-19 bleven de punten in Brabant door een enkele treffer van Bierkens.
Met andere woorden IFC wist deze eeuw nimmer iets te halen bij Halsteren. Maar zoals bekend zijn resultaten uit het verleden geen enkele garantie en aan elke negatieve reeks komt eens een einde.
Uiteraard zal de afgelopen zondag aanwezige scout van Halsteren de nodige informatie hebben doorgegeven, hoe de punten opnieuw bij Halsteren kunnen blijven.

Waar te zien:
Wil IFC mee blijven doen om de bovenste plaatsen, dan zal er een positief resultaat behaald moeten gaan worden. Halsteren zal echter zelf ook willen winnen om hun ongeslagen status te behouden en daarmee ook hun eerste plaats in de stand.
Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd op Sportpark De Beek aan De Beeklaan 31 te 4661 RK Halsteren onder leiding van scheidrechter D.H. de Vries uit Amstelveen start zondag 13 oktober om 14.30 uur.

Tot Ziens!