IFC reist naar O.S.S. 1920

tekst: Cees van Heeren

oss-20In de hoofdklasse B komt IFC geen enkele ploeg tegen, die zij vorig seizoen in de eerste klasse tegenkwamen. Zelfs tegen de meeste tegenstanders is nog nooit in competitieverband uitgekomen. Op zondag 13 november a.s. zal het wederom in O.S.S. 1920 één van de vele teams van een nieuwe vereniging afkomstig uit het district Zuid 2 treffen.

De tegenstander SV O.S.S. 1920:
Op 1 juni 1920 is in het Brabantse Oss de S.V.´20 opgericht. In het jaar 1939 werd de naam van de vereniging gewijzigd in sport vereniging Oefening Staalt Spieren 1920 (sv O.S.S. 1920).
Tegenwoordig is het een grote vereniging met alleen al 12 seniorenteams, die in competitieverband uitkomen.
Net als IFC is de thuisclub deze eeuw behoorlijk in de rijen van het amateurvoetbal omhoog geklommen. Zo kon in 2001 het kampioenschap in de derde klasse en in 2003 het kampioenschap in de tweede klasse gevierd worden. In 2009 volgde het kampioenschap in de eerste klasse C, maar de hoofdklasse bleek toen iets te hoog gegrepen, want er volgde gelijk weer een degradatie. Na enkele jaren in de eerste klasse te zijn uitgekomen volgde in het jaar 2014 via de nacompetitie weer een promotie naar de hoofdklasse. Dit hogere niveau kon men gelijk goed aan, want bij het her optreden volgde er gelijk een zeer goede vierde plaats op de ranglijst.

Vorig seizoen:
In het afgelopen tweede seizoen in de hoofdklasse, deden de Ossenaren het nog beter. Met 51 punten en een doelsaldo van 57 voor en 27 tegen eindigde men op de 2e plaats. Deze prestatie was goed om nacompetitie te spelen voor promotie naar de derde divisie. Bij de loting voor de nacompetitie troffen zij het echter niet met De Dijk uit Amsterdam. Thuis kon een 3-1 voorsprong niet behouden worden en volgde een 3-3 gelijkspel. In Amsterdam was O.S.S. 1920 steeds qua score de achtervolgende partij en werd met 3-2 verloren van de inmiddels koploper in de 3e divisie zijnde De Dijk.

Dit seizoen:
Gezien de prestaties in de afgelopen twee seizoen, werd O.S.S. 1920 voorafgaande aan dit seizoen gezien als één van de betere ploegen van de competitie. Tot op heden kunnen zij dit echter qua behaalde punten althans nog niet waarmaken. In 11 gespeelde wedstrijden zijn tien punten bij elkaar gespeeld via twee overwinningen en vier gelijke spelen. Afgelopen zondag werd thuis wel de eerste competitie zege geboekt met 3-0 op Gestel. Tegen koploper Blauw Geel´38 en RKAVV werd gelijkgespeeld en de drie punten gingen telkens mee naar Chevremont, EHC en Halsteren.
In de tweede bekerronde kroop O.S.S. 1920 door het oog van de naald. Pas na strafschoppen werd het in de 3e klasse uitkomende Stormvogels´28 uit Siebengewald verslagen. In de 3e ronde speelt men op 20 november a.s. tegen het ook in de derde klasse uitkomende Excellent uit Oploo.

Selectie:
De hoofdtrainer is voor het vierde seizoen Maarten van Vugt. Dit is een ervaren trainer, die al meer dan 20 jaar in het vak zit en in het verleden o.a. werkzaam is geweest bij JVC Cuijk en Blauw Geel´38.
In de verdediging is Mats van Huijgevoort de blikvanger met in totaal 33 wedstrijden in de eerste divisie op zijn conto voor respectievelijk Excelsior en FC Den Bosch. Normaliter speelt de ploeg in een 4-3-3 formatie met als aanvallers Ferdy van den Berg, Tony de Groot en Bob van Lith. De laatste is al enkele weken geblesseerd en wordt vervangen normaliter door de van DESO overgekomen Alkir.
Afgelopen zondag viel topscorer De Groot na ruim een uur spelen ook geblesseerd uit. Het is dus de vraag of de in de competitie al 7 doelpunten gemaakt hebbende centrumaanvaller, die in zijn jongere jaren tot 40 wedstrijden in de eerste divisie kwam voor TOP OSS, voor de komende wedstrijd fit zal raken. Tot slot is middenvelder Pijnenburg geschorst.

Historie:
Beide ploegen troffen elkaar nog nooit en er is dus oog geen historische balans.

Waar te zien:
Zal IFC voor de derde keer in een uitwedstrijd tot punt(en)gewin kunnen komen en daarmee zijn plaats in de subtop kunnen handhaven? Het thuisteam zal zelf de thuisoverwinning van vorige week een goed vervolg willen geven om zodoende afstand te gaan nemen van de onderste plaatsen op de ranglijst. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Kom IFC dus steunen!
De wedstrijd op gewoon natuurgras op Sportpark Rusheuvel aan de Rusheuvelstraat 59 te 5346 JH te Oss onder leiding van scheidrechter P. van der Pol begint om 14.30 uur.

Tot Ziens!