IFC reist naar verre uitwedstrijd bij VV Chevremont

Tekst Cees van Heeren

img-kooora-comAfgelopen zondag heeft IFC zijn eerste overwinning behaald in de hoofdklasse. Hoewel de verschillen nog klein zijn met pas drie gespeelde wedstrijden wordt thans een plaats in de middenmoot ingenomen. Zondag mag de ploeg van trainer Jack van den Berg op reis naar het verre Kerkrade om daar het thuisteam van VV Chevremont te ontmoeten.
Dit is de derde achtereenvolgende totaal onbekende vereniging voor IFC. Voor de trainer van IFC is het echter geen onbekende tegenstander, omdat hij eerder dit seizoen met zijn zaterdagvereniging deze ploeg al ontmoette in de strijd om de KNVB beker. De Tegenstander VV Chevremont:
De VV Chevremont is inmiddels meer dan een eeuw oud. Opgericht namelijk op 24 juni 1910. In de jaren 1951 en 1952 kwam het eerste elftal uit op het hoogste voetbalniveau van Nederland.
Meer recent kwamen zij in het seizoen 1992/1993 al eenmalig uit in de hoofdklasse. Hierna zakte het eerste team weg tot zelfs in de vierde klasse. De laatste jaren wordt er echter weer stevig aan de weg getimmerd. In het seizoen 2009/2010 kampioen in de vierde klasse en in het seizoen daarna gelijk ook maar kampioen in de derde klasse. In het seizoen 2014/2015 volgde het kampioenschap in de tweede klasse.
Enkele bekende oud (jeugd) spelers zijn Ger Senden en Rene Trost.
Chevremont heeft dit seizoen 18  teams, die in KNVB verband uitkomen.

Vorig seizoen:

In het eerste jaar na de promotie uit de tweede klasse werd in de eerste klasse gelijk ook maar het kampioenschap behaald met 63 punten met slechts drie verliespartijen en ook nog drie gelijke spelen. Het was toch een voortreffelijk seizoen, want ook de KNVB districtsbeker van Zuid 2 werd veroverd. In de kwartfinale om de landelijke amateurbeker werd op eigen veld met 0-1 verloren van de latere bekerwinnaar Staphorst.

Dit Seizoen:
Na een vijf daags kennismakingskamp op Mallorca en een aantal oefenwedstrijden begon het officiële seizoen voor Chevremont op 17 augustus jl. met een wedstrijd in de eerste voorronde van de betaalde KNVB beker. Bij buurman ASWH werd met 2-1 verloren, waarin ze met name in de tweede helft een goede indruk maakten.
Enkele dagen later werd bij de competitiestart in Leidschendam bij RKAVV een knappe 0-2 overwinning geboekt door treffers van Rodney Klinkenberg en Brian Jacobs. De twee daaropvolgende competitiewedstrijden leverden echter noch doelpunten noch punten op. Thuis werd met 0-3 verloren van DHC en afgelopen zondag met liefst 4-0 bij Dosko.
Als laatste wedstijd werd afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen een combinatieteam van Roda JC (beloften en A1), dat met 6-1 in winst is omgezet.

Selectie:
Trainer Maurice Verbunt is aan zijn vierde seizoen bezig in Kerkrade. Na het vertrek van goalgetter Tim Blattler, die in de tweede klasse tot 42 competitie doelpunten was gekomen, naar Roda JC, is spits Rodney Klinkenberg de man die voor de doelpunten moet zorgen. Hij staat thans in totaal op 42 competitie doelpunten.

Historie:

Chevremont en IFC kwamen elkaar nog nooit tegen in een (na)competitiewedstrijd. Er is dus nog geen historische balans.

Waar te zien:
IFC zal na de vier behaalde punten uit de laatste twee wedstrijden natuurlijk na afloop van de wedstrijd tegen de verst af gelegen tegenstander met een goed gevoel de thuisreis willen aanvaarden. Tegenstander Chevremont, die hun laatste twee wedstrijden hebben verloren, zullen willen voorkomen, dat zij met een negatieve reeks te maken gaan krijgen.
De steun van supporters is gewenst!
De wedstrijd op Sportpark Kaffeberg aan de Kaffebergseweg 4 te 6468 AH Kerkrade onder leiding van scheidrechter B. Sahiner start om 14.30 uur.

Tot Ziens!