IFC reist voor derde en laatste keer naar Zuid-Limburg

tekst Cees van Heeren

Afgelopen zondag leed IFC een duidelijke nederlaag bij de beloften van FC Den Bosch. Daardoor is de op zondag hoogst spelende amateurclub uit het Drechtstedengebied, IFC nog altijd niet officieel verzekerd van een derde achtereenvolgend seizoen in de hoofdklasse. Komende zondag echter een volgende kans om de vermoedelijk nog benodigde drie punten te pakken. Dat moet dan gebeuren in de derde en laatste uitwedstrijd van het competitieseizoen in de provincie Zuid-Limburg bij SV Meerssen. De ploeg uit de gelijknamige plaats Meerssen staat twee plaatsen hoger met drie punten meer dan IFC. Wel heeft IFC nog nooit een overwinning behaald in deze provincie (3x verlies, 2x gelijk), maar aan elke reeks komt een keer een einde.

De tegenstander SV Meerssen:
De SV Meerssen is op 18 maart 1918 opgericht en bestaat dus inmiddels 100 jaar. Gedurende de seizoenen 1989 tot en met 2012 kwam het eerste elftal onafgebroken uit in de zondag hoofdklasse. Ook werd men daarin twee keer afdelingskampioen (in 1994 en 2003). In het districtsbekertoernooi van Zuid 2 was er drie keer succes met bekerwinst. De laatste keer in 2007. In 2012 volgde de degradatie naar de eerste klasse, alwaar men in mei 2017 kampioen werd.

Dit seizoen:
Van de drie ploegen uit de provincie Zuid-Limburg is de SV Meerssen de hoogst geklasseerde. De 24 gespeelde wedstrijden leverde voor Meerssen 12 overwinningen en twee gelijke spelen op. De zodoende behaalde 38 wedstrijdpunten zijn daarmee goed voor de 7e plaats in de stand. Meerssen won thuis acht van zijn 13 gespeelde wedstrijden. Alleen Goes, Groene Ster, UDI´19 en OSS1920 vertrokken met de drie volle punten. Het doelsaldo met 44 doelpunten voor en 36 tegen is positief. In de districtsbeker van Zuid 2 werden ze in de vierde ronde uitgeschakeld door competitie tegenstander Groene Ster. Spits Jordie van der Schoot is teamtopscorer met 17 treffers en is daarmee momenteel de vierde succesvolste schutter in deze klasse.

Eerste wedstrijd:
De eerste wedstrijd ooit tussen beide ploegen vond twee weken geleden plaats in Hendrik Ido Ambacht. Een goed spelend IFC won toen met 3-0 door twee treffers van Billy Nzojyibwami en een benutte vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland.

Van de overige velden:
Het afgetekend op de laatste plaats staande Woezik gaat op bezoek bij het ook nog niet geheel veilige Groene Ster. Het in een diep sportief dal zittende EHC treed aan bij het op de 14e en nacompetitieplaats staande BVC´12. OSS1920 kan zondag eventueel al het kampioenschap vieren als het wint bij UDI´19, dat meedoet voor de derde periodetitel. Of het kampioenschap gevierd kan worden is echter niet alleen afhankelijk van het eigen resultaat, maar ook wat de nummer twee Halsteren doet thuis tegen de nummer tien Vlissingen. Het inmiddels boven de nacompetitiestreep bivakkerende Baronie ontvangt tenslotte de nummer drie Goes.
Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark Marsana aan de Proost de Beaufortstraat 21 te 6231 EB Meerssen onder leiding van scheidrechter M.J. Kok uit Maastricht start om 14.30 uur.

Tot Ziens!