IFC revancheert zich

Met een 3-0 thuisoverwinning op Alexandria´66 heeft IFC zich gerevancheerd van de nederlaag eerder in dit seizoen met dezelfde cijfers bij deze tegenstander. Ook revancheerde het zichzelf van de matige prestatie en tweede verlies van dit seizoen van vorige week in de uitwedstrijd tegen CVV Zwervers.

Oefenmeester Ron Timmers kon in deze wedstrijd niet beschikken over Tim Willemstijn, Perry van Eijken en Michael Slingerland. Danny Slingerland begon daarnaast op de reservebank. In de basis starten nu ten opzichte van vorige week Mark Zwang, Noah de Neijs, Bobby Vos en Mohamed el Bannasri.

Vanaf het begin van de wedstrijd nam IFC het initiatief in handen en creëerde het mogelijkheden om tot scoren te komen. Maar zowel Mohamed el Bannasri als Tom van Oorschot troffen geen doel. Halverwege de eerste helft was het Mohamed el Bannasri die het overwicht pas verzilverde na voorbereidend werk van Bobby Vos. Hij nam de voorzet met links aan 1-0 en scoorde rustig met rechts.
De aanvallende acties van de ploeg waren sporadisch maar enige minuten voor het rustsignaal hield keper Jeroen de Veij hun topscorer Filé met zijn voeten af van de gelijkmaker.

In de tweede helft hadden de gasten hun veldbezetting aangepast en was de eerste mogelijkheid voor hen, waarbij de inzet van Filé voorlangs ging en de bal verder weggewerkt kon worden door Ramon van der Wal. Na nog geen uur spelen was het Achraf el Hajouti, die een door hem zelf opgezette aanval uiteindelijk afrondde door van dichtbij binnen te schieten (zie foto).
In de slotfase van de wedstrijd was het de ingevallen o19 speler Just Roovers, die voor de 3-0 eindstand zorgde. Het was gelijk het eerste doelpunt voor deze jongeling in IFC 1.
Voor het eerst in bijna vier maanden hield IFC dus nu verdedigend de nul, waarbij in het bijzonder Mark Zwang een berensterkte partij afleverde.

Volgende week zaterdag 23 maart speelt het op de derde plaats staande IFC om 15.00 uur een uitwedstrijd bij VVGZ, dat vierde staat in de tweede klasse F.

IFC – Alexandria´66: 3-0 (1-0).
21. 1-0 Mohamed el Bannasri, 57. 2-0 Achraf el Hajouti en 86. 3-0 Just Roovers.
Opm. scheidsrechter C.Q. Saaman uit Vlissingen behoefde alleen Kardel (Alexandria´66) een gele kaart te tonen.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Mark Zwang, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri, Bobby Vos, Ramon van der Wal, Ties van Aggelen en Noah de Neijs.
Invallers: Danny Slingerland, Jayson van der Linden, Just Roovers, Jochem Touw en Younes Er-Rihani.