IFC schakelt Sliedrecht uit in de beker

Update:
Vrijdag de 22e december om 11.00 uur loting.
Speeldatum 4e ronde is 13/14 januari.

Door een 2-0 overwinning op Sliedrecht, waarvan in de eerste ronde ook al gewonnen was, plaatst IFC zich bij de laatste 32 ploegen voor het KNVB bekertoernooi Zuid 1.

Bij IFC had trainer/coach Ron Timmers, die ook volgend seizoen voor de groep staat, in vergelijking met de competitie wedstrijd van vorige week liefst zes wijzigingen moeten doorvoeren wegens vakanties en blessures. Zo keepte Karsten van de Velde en speelden in de verdediging Mark Zwang en Jayson van der Linden, op het middenveld Noah de Neijs en in de aanval Bobby Vos en Mohamed el Bannasri. In de selectie ontbraken Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Sean Verburg en Ties van Aggelen.

In een attractieve eerste helft waren er over en weer legio kansen geweest om doelpunten te maken en een 3-3 tussenstand had zeker tot de mogelijkheden kunnen behoren. Het duurde echter tot de 45ste minuut voor er daadwerkelijk gescoord werd. Op 18 meter van het doel schoot aanvoerder Danny Slingerland de bal uit een vrije trap, via een deviatie van de muur, in het doel 1-0.

Ongeveer een kwartier voor tijd in de tweede helft schakelde IFC via Danny Slingerland razendsnel om met een pass op de ingevallen Quinten Plaisier, die opstoomde over de as van het veld, keurig het overzicht bewaarde en de bal breed legde op de mee spurtende Bobby Vos, die de bal vervolgens langs de doelman in het doel schoot voor de uiteindelijke 2-0 eindstand. Andy Klein van Jo19 maakte als invaller in de slotfase zijn debuut in IFC 1.

Door deze overwinning op het één klasse hoger uitkomende Sliedrecht heeft IFC zich geplaatst bij de laatste 32 van het bekertoernooi. Buurman ASWH was daarvoor al in de tweede ronde uitgeschakeld.

IFC – Sliedrecht: 2-0 (1-0).
45. 1-0 Danny Slingerland en 78.2-0 Bobby Vos.
Opm. scheidsrechter C. van Oijen uit Bergen op Zoom, die lekker liet doorvoetballen gaf enkel geel aan Noah de Neijs.

Spelers IFC: Karsten van de Velde; Mark Zwang, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri (90. Valentijn de Bruin), Danny Slingerland (87. Reno Nuis), Michael Slingerland (74. Quinten Plaisier), Bobby Vos, Ramon van der Wal (74. Jamie Brand), Jayson van der Linden en Noah de Neijs (90. Andy Klein).

tekst: Cees van Heeren