IFC schiet uit zijn slof; de Alblas slachtoffer

Afgelopen zaterdagen (18-3)  regende het niet alleen druppels maar ook doelpunten bij zaterdag 1. In een, voor zowel IFC als de Alblas, belangrijke wedstrijd stond er na 90 minuten 7-3 op het scorebord.

Vooraf bij IFC was iedereen toch gespannen en wist dat het geen makkelijke pot zou worden, mede gezien de heen wedstrijd die in de laatste minuut verloren ging.

De voorbereidingen voor de wedstrijd waren op orde: trainer Zwakhals had zijn mannen geïnstrueerd over de sterktes en zwaktes van de Alblas; Miel Kroos en Jan van de Berg hadden hun plek bij de kassa ingenomen en Leo van de Nat had de afstandsbediening van het scorebord paraat.

De rood-zwarten kwamen goed uit de startblokken want reeds na 5 minuten scoorde IFC, vanuit een hoekschop, de 1-0 door Yannick. Even later was de 2-0, door Elio, het logisch gevolg van een zeer goed en  verzorgd spel van IFC.

Wellicht dachten, de inmiddels compleet nat geregende, IFC-ers dat de buit binnen was, want na dik 10 minuten na de 2-0 stond er toch 2-2 op het bord. Een dikke tegenvaller na zo’n goed begin. Na een halfuur spelen scoorde Robin B. na een goed lopende aanval de derde IFC treffer. Robin B. is na de winterstop goed op dreef met een prima spelende wedstrijden en doelpunten.

Met een 3-2 stand floot de jonge maar prima leidende scheidsrechter Westdorp voor de rust.

Wie dacht dat doelpunten machine was gestopt kwam bedrogen uit. IFC begon de 2e helft goed met dezelfde intentie als voor rust. Perry scoorde na een kwartier de 4-2 en weer dachten de IFC-ers “nu is het gedaan”. Echter de Alblas wilde nog niet capituleren en bracht binnen 3 minuten de stand weer op 4-3. IFC bleef verzorgd voetballen, het spel bij de Alblas werd wat onrustiger waarvan IFC prima gebruik maakte. Dit resulteerde in meer doelpunten; 5-3 door Robin vd S.; 6-3 door Dennis van Noort en de 7-3 nogmaals door Robin vd S.

Kortom een zeer mooie en belangrijke overwinning en een leuke wedstrijd voor de  IFC-ers en de neutrale toeschouwers.

IFC blijft dus volop meedoen in de strijd om het kampioenschap, in de top 3 veranderde er niets, Drechtstreek won van VVAC en Wieldrecht was dit weekend vrij.

De Alblas lijkt door deze nederlaag af te haken in de strijd om het kampioenschap, maar blijft wel in de race voor de 4e plaats, welke recht geeft op een nacompetitie-ticket.

Zaterdag wacht een echte derby uit en tegen Groote Lindt waarbij IFC weer alles uit de kast zal moeten halen om de 3 punten uit sportpark Bakestein mee te nemen.

Veslagje op rijnmondvoetbal.nl: klik hier

Verslag op websie de Alblas: klik hier

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.