IFC sluit competitiejaar 2017 af in Breda

tekst Cees van Heeren

Na de dubbele afgelasting van de competitiewedstrijd bij SV Meerssen en de bekerwedstrijd bij Achtmaal ziet het er voor zondag 17 december vooralsnog beter uit. In de laatste competitieronde sluit IFC het jaar 2017 af met een uitwedstrijd in Breda bij Baronie. Deze tegenstander is tegelijkertijd ook de dichtstbijzijnde gelegen competitie tegenstander.

De tegenstander Baronie:

Op 4 juli 1926 ontstond de vereniging onder de naam Vitesse. Na een fusie in 1929 werd de naam Baronie gekozen. Ingaande 1954 tot de sanering in 1971 kwam de vereniging uit in het betaalde profvoetbal. Na de terugkeer in het amateurvoetbal behoort het sinds 1990 constant tot de top. Zo werd zes maal het afdelingskampioenschap in de hoofdklasse gewonnen. In 1997 en 2001 werd de ploeg uit Breda zelfs algemeen amateur kampioen van Nederland.
Thans komt de ploeg voor het 26e seizoen in totaal uit in de hoofdklasse.
Ook de jeugd presteert uitstekend zo komen dit seizoen zowel de jo19-1, jo15-1 als jo13-1 teams uit in de landelijke tweede divisie.

Dit Seizoen:
Na de degradatie aan het einde van het seizoen 2015-2016, volgde in het afgelopen seizoen gelijk weer de promotie door middel van een kampioenschap in de eerste klasse B. In de competitie staat Baronie momenteel op de 13e plaats met 11 punten en een doelsaldo van 13 doelpunten voor en 22 tegen. Hiermee zijn ze de ploeg die het minste doelpunten heeft gemaakt van alle ploegen in de hoofdklasse B. In de thuiswedstrijden hebben ze overigens 9 van de 11 punten behaald (winst tegen Juliana´31, UDI´19 en Nuenen).

Selectie:
Dit seizoen is net als vorig seizoen Jurriaan van Poelje de hoofdtrainer. Het drie keer in de week trainende team bestaat uit een selectie van 42 spelers (voor 1e en 2e team). Drie spelers scoorden tot op heden elk drie competitietreffers: middenvelder Kobus Christianen, de van RKTVV overgekomen Murat Er en Cheyondre Richardson.

Historie:
De historie tussen IFC en Baronie is heel beperkt. Zo ver is na te gaan hebben de teams elkaar in de competitie nimmer getroffen.
Wel troffen ze elkaar twee keer in het bekertoernooi: In augustus 2012 in de poulefase was Baronie in Breda toen duidelijk de betere ploeg en won met 3-0. In oktober 2015 schakelde IFC op zijn eigen sportpark Schildman echter Baronie dan weer uit met 4-1 o.a. door een doelpunt van Ronnie Nouwen.

Waar te zien:
IFC zal ongetwijfeld de competitie 2017 goed willen afsluiten en een einde maken aan de negatieve reeks van drie wedstrijden. Dit in de wetenschap, dat bij een overwinning verder afstand zal worden genomen van de onderste plaatsen. Het net onder de streep verkerende Baronie zal ook plannen hebben om een goed resultaat te boeken en daarmee de achterstand op IFC, die vijf punten bedraagt, te verkleinen. Wij kunnen dan ook een spannende wedstrijd verwachten. Alle steun van supporters is daarom welkom. Kom uw favorieten aanmoedigen.
De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei aan de Blauwe Kei 1a te 4834 AW Breda onder leiding van scheidrechter S. Dröge uit Zuidlaren start om 14.30 uur.

Tot Ziens!