IFC sluit seizoen 22-23 in stijl af tegen ZBC´97

Met een 0-4 overwinning bij ZBC´97 heeft IFC een fantastisch seizoen geheel in stijl afgesloten. De ploeg uit Zwijndrecht moet zich daarentegen klaarmaken voor de nacompetitie om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen.

Bij de ploeg van trainer Ron Timmers verdedigde Jeroen de Veij weer het doel en stond Yannick Jansen in het hart van de verdediging opgesteld, waardoor Perry van Eijken op het middenveld speelde. Aanvaller Michael Slingerland ontbrak. Bij ZBC´97 van trainer Moran ontbraken onder andere Giovanni Klaverweide en Geert Cleef.

In de eerste helft had IFC weliswaar een groot overwicht, maar werd er niet gescoord, terwijl de counters van ZBC´97 ook niet ongevaarlijk waren. Zo werd van hen een doelpunt wegens buitenspel terecht afgekeurd. Ook van IFC werd overigens daarna nog een doelpunt afgekeurd.

Na de rust scoorde IFC wel degelijk. Na bijna tien minuten spelen was het de voor captain Danny Slingerland ingevallen Robin Benningshof, die een diepe bal op waarde schatte en het speeltuig over de uitgekomen doelman heen wipte voor de 0-1. Zijn eerste doelpunt dit seizoen in IFC 1. Een viertal minuten later werd een afvallende bal door Nick de Veij afgelegd op Benningshof, die hard en doeltreffend uithaalde 0-2. Yoeri Rombouts, die ook twee keer de paal raakte zorgde met zijn 34e doelpunt van het seizoen voor de 0-3 tussenstand. Het slotakkoord was voor de o19 speler Quinten Plaisier, die met een assist van Van Eijken, voor de 0-4 eindstand zorgde. Gelijk ook het eerste competitie doelpunt van deze jeugdige speler.

Voor het 2e achtereenvolgende seizoen is IFC ongeslagen kampioen geworden, nu met 23 keer winst en één gelijkspel, en liefst 124 gemaakte doelpunten. In 14 wedstijden is verdedigend de nul gehouden. In totaal is IFC zaterdag 1 nu 49 competitiewedstijden achter elkaar ongeslagen. Ingaande het seizoen 2010-2011 zijn er slechts drie eerste amateurelftallen in Nederland, die een langere reeks van ongeslagen wedstrijden hebben behaald, pure klasse. Centrale verdediger Tim Willemstijn is de enige speler die alle 24 wedstrijden in de basis is gestart.
ZBC´97 begint de nacompetitie op 10 juni in de 2e ronde in een uitwedstijd bij Neo´25 in Sprang-Capelle.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (68. Dennis de Koning), Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (46. Robin Benningshof), Jochem Touw (46. Quinten Plaisier) en Noah de Neijs (68. Younes Er-Rihani).