IFC sluit voorbereiding af thuis tegen XerxesDZB

Op de eerste zaterdag van de maand september 2017 start de nieuwe competitie voor IFC in de zondag hoofdklasse. De voorbereiding hierop qua wedstrijden sluit IFC dit weekend af, opnieuw met een thuiswedstrijd.

Op zaterdagmiddag 26 augustus om 17.00 uur is de tegenstander in de generale repetitie voor de competitie start het in de zaterdag 1e klasse A gaan uitkomende XerxesDZB uit Rotterdam.

Tot nog toe behaalde IFC in de voorbereiding drie overwinningen in de vijf gespeelde wedstrijden. Waarbij er duidelijk een positieve ontwikkeling te zien is in het getoonde spel.
Na afloop van het vorige seizoen eindigde de ploeg van XerxesDZB op de zevende plaats in de eerste klasse B. Wel verzekerden zij zich van een nacompetitieplaats. In de eerste ronde daarin werd gelijkgespeeld tegen Kloetinge en verloren van Smitshoek. Hierdoor was men uitgeschakeld voor de eventuele promotie.

De selectie van XerxesDZB staat voor het 2e seizoen onder leiding van oud-Feyenoord doelman Joop Hiele. Tot zijn selectie behoren de in de regio bekende spelers als Julian van Housselt (ex. Oranje Wit en Papendrecht) en Mike Navajes (ex. Rijsoord).
In de maand augustus spelden de Rotterdammers tot op heden vier oefenwedstrijd en met behoorlijk succes. Men is namelijk nog ongeslagen. Tegen stadsgenoot Neptunus-Schiebroek werd nog gelijkgespeeld, maar daarna volgden louter overwinningen op Rijsoord (3-1), Sliedrecht (4-2) en Gravezande (3-1).

Zal IFC door een goed resultaat de voorbereiding met een goed gevoel kunnen afsluiten? Ook de vraag zal zijn of trainer Breetveld bij de aftrap van deze wedstrijd de beoogde basisformatie -aan de supporters- laat zien?
Voor tegenstander XerxesDZB begint hun competitie pas over vier weken, maar zij zullen ongetwijfeld hun goede oefenwedstrijden een vervolg willen geven.

Wie wil komen kijken na een dag vol met andere activiteiten in het dorp, is zaterdagmiddag om 17.00 uur van harte welkom op Sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht. De kantine is open, de koffie wordt vers gezet en het bier staat koud.
Tot Ziens!

Tekst: Cees van Heeren