IFC speelt bij Groene Ster in Heerlerheide

tekst: Cees van Heeren

Na het verlies van vorige week thuis tegen de beloften van FC Den Bosch staat IFC op de negende plaats in de hoofdklassestand. Als IFC de kansen aan het begin van zowel de eerste als tweede helft had benut, had het eindresultaat wellicht anders geweest. Daarom sprak de Ambachtse keuzeheer van een onnodige nederlaag. Tegenstander Groene Ster staat na het gelijke spel bij UDI´19 op de vierde plaats in de stand met slechts drie punten achterstand op de beide huidige koplopers.

De tegenstander RKSV Groene Ster:
Op 2 november 1926 is Groene Ster opgericht in Heerlerheide, tegenwoordig deel uitmakend van de gemeente Heerlen. Een van de mooiste successen in de clubhistorie was in het jaar 2009 toen de KNVB districtsbeker Zuid 2 werd gewonnen van JVC Cuijk. Eigenlijk behoort de vereniging al jaren tot de top van het Limburgse amateurvoetbal. Immers dit seizoen komen ze voor het 10e seizoen uit in de hoofdklasse. Met ingang van het seizoen 2011-2012 overigens onafgebroken. De hoogste eindklassering in al die jaren was de zevende plaats.
In het afgelopen seizoen eindigde de Limburgers op de negende plaats, met twee punten meer en één plaats hoger dan IFC.

Dit seizoen:
Momenteel neemt de ploeg dus de 4e plaats in de rangschikking in. In de door hen 11 gespeelde wedstrijden behaalden ze 20 punten door middel van 6 overwinningen en 2 gelijke spelen. Het doelsaldo met 19 voor en 15 tegen is positief. Thuis behaalden ze 10 punten. Op eigen veld werd tot nog toe alleen verloren van provinciegenoot Meerssen.
In het betaalde KNVB bekertoernooi werd op eigen veld in de eerste kwalificatieronde met 1-2 verloren van Scheveningen (zaterdag 3e divisie).  In het KNVB bekertoernooi van district Zuid 2 werd in de tweede ronde een tweetal weken terug met 0-1 in Sittard gewonnen bij derde klasser DVO.

Selectie:
Trainer Maurice Verbunt is bezig aan zijn eerste jaar bij Groene Ster en is afkomstig van Chevremont en beschikt over een selectie van 23 spelers. Twee spelers zijn meegekomen met de trainer Elroy Cox (3 treffers) en Boyd Joosten. De van tweede klasser Eijsden afkomstige Wessel Franssen heeft ook drie competitietreffers achter zijn naam. Topscorer is Roel Schirra met vier treffers. In het vorige seizoen was hij goed voor 12 competitie doelpunten.

Historie:
De historie tussen Groene Ster en IFC is beperkt tot die van vorig seizoen. De wedstrijd op Sportpark Schildman werd door IFC met 2-1 gewonnen door een doelpunt enkele minuten voor het eindsignaal van Marwin Richard. Op de voor laatste speeldag troffen beide teams elkaar in Limburg. Na een 1-0 ruststand won het thuisteam met een ruime 4-0. Roel Schirra maakte daarvan toen 2 doelpunten.

Waar te zien:
Het belooft een interessante wedstrijd te worden in Zuid-Limburg. Immers beide ploegen kunnen met een in de (sub)top blijven meedraaien. De wedstrijd op Sportpark Pronsenbroek aan de Hei Grindelweg 66 te 6414 BT Heerlen begint zondag 26 november 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter R.C.P. van der Werff om 14.30 uur.

Tot Ziens!