IFC speelt bij het al zeven wedstrijden ongeslagen BVC´12

tekst Cees van Heeren

De twee laatst gespeelde thuiswedstrijden leverden voor IFC helaas geen puntgewin op. Er zijn nog tien wedstrijden te spelen en de eerstvolgende wedstrijd is bij het tegen de Duitse grens aan liggende BVC´12 uit Beek-Ubbergen.
De ploeg uit Gelderland heeft in 2018 al zeven wedstrijden achter elkaar niet verloren en heeft zich daarmee tot boven de bedreigde zone gespeeld. In de stand heeft IFC nu nog één punt meer behaald dan de thuisploeg, met overigens nog wel een wedstrijd in te halen.

De tegenstander BVC´12:
De Beekse Voetbal Club´12 uit het Gelderlandse dorp Beek, gemeente Berg en Dal is op 5 mei 1912 opgericht en heeft momenteel 20 teams die in KNVB verband uitkomen. Het eerste team van de vereniging speelde in het seizoen 2012-2013 nog in de vijfde klasse. Hierna volgde elk seizoen een promotie, meestal na een kampioenschap. Dit seizoen komen ze voor het eerst uit in de hoofdklasse.

Dit seizoen:
In het district bekertoernooi van Oost werden ze in de vierde ronde uitgeschakeld door competitietegenstander Woezik. Eerder werd daarin wel gewonnen van Roda´28 en Brakkenstein.
In de competitie neemt de ploeg van trainer Luuk Maes momenteel de 12e plaats in met 26 punten uit 21 wedstrijden, waarbij zeven keer gewonnen en vijf keer gelijkgespeeld werd. Het doelsaldo met 33 doelpunten voor en 39 tegen is negatief. Na afloop van de competitie zou de 12e plaats goed zijn om net de nacompetitiewedstrijden om degradatie naar de eerste klasse te ontlopen.
In tegenstelling tot de meeste ploegen, zijn op het eigen veld tot op heden minder punten behaald dan in de uitwedstrijden. In de tien tot op heden gespeelde thuiswedstrijden werden namelijk elf punten gepakt. Vijf duels werden verloren en gelijkgespeeld tegen Jong FC Den Bosch en Groene Ster. De drie thuiswedstrijden werden gewonnen van Baronie, Nuenen en Meerssen.
Bij de aanvang van de winterstop stond de ploeg uit Gelderland nog in de bedreigde zone. Maar in 2018 hebben ze al 13 punten verzameld en zijn daarenboven al zeven wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Wat betreft de doelpunten zijn er drie spelers gezamenlijk teamtopscorer met elk vijf treffers: Rik Sebens, Niek Sebens en Dominique Scholten.

Eerste ontmoeting:
Op 15 oktober 2017 troffen beide teams elkaar is Hendrik Ido Ambacht. In de 10e minuut kwamen het beter en feller gestarte BVC´12 op voorsprong door een kopbal doelpunt van Rik Sebens. Nog voor de rust was het aanvoerder Danny Slingerland die ook koppend voor de gelijkmaker zorgde.
De tweede helft was attractief met kansen en mogelijkheden voor beide ploegen. Ruim een kwartier voor tijd raakte de bal uit een afstandsschot van Ozan Cimen het hoofd van verdediger De Wijze en belandde vervolgens met een boog over de doelman tegen de netten voor de 2-1 overwinning voor IFC. Dit was de eerste officiële wedstrijd tussen beide teams.

Van de andere velden:
Hierbij focussen wij ons op de ploegen in de onderste helft. Naast de wedstrijd van IFC wordt er op zondag 1 april slechts één wedstrijd gespeeld en dat betreft de strijd tussen de beide onderste ploegen Juliana´31 en Woezik. Het op de 14e plaats staande EHC treft zaterdagavond de nummer 11 Groene Ster. Voor deze Limburgse clash is met scheidsrechter Kok ook een Limburgse arbiter aangesteld. Zaterdag om 18.30 uur ontvangt het op de 13e plaats staande Baronie de beloften van Jong FC Den Bosch.

Waar te zien:
IFC zal zondag in ieder geval een goed resultaat willen boeken en in ieder geval niet willen verliezen om ten minste vier ploegen onder zich te houden. BVC´12 zal andere plannen hebben en ongetwijfeld door een overwinning in de stand boven IFC willen klimmen. Wij kunnen dan ook een spannende wedstrijd verwachten. Steun van supporters is daarom welkom. Kom uw favorieten aanmoedigen.
De wedstrijd op Sportpark ´t Groothuis aan de Alde Weteringweg 1 te 6573 AZ Beek-Ubbergen begint zondag 1e paasdag om 14.00 uur onder leiding van scheidrechter N.H.H.J. Tunnissen uit Venray.