IFC speelt bij het thuis sterke ASH

IFC is de herstart van de competitie goed begonnen met een gemakkelijke thuisoverwinning op Noordeloos en is daarmee de ongeslagen koploper gebleven. In de tweede wedstrijd in 2022 wacht voor IFC met de uitwedstrijd bij ASH een op voorhand lastige klip.

De Tegenstander ASH:
De Algemene Sportvereniging Hellouw (ASH) is afkomstig uit het gelijknamige dorp, gemeente West-Betuwe en is op 1 juni 1946 opgericht.
De vereniging uit het dorp met circa 1.100 inwoners heeft thans 3 mannen- en 2 vrouwenteams evenals 6 jeugdteams die in competitieverband uitkomen.
Het eerste elftal komt deze eeuw uit of in de derde of in de vierde klasse. Het laatste kampioenschap kon in 2011 in de vierde klasse gevierd worden.

Vorige seizoenen:
In het laatste volledig afgewerkte seizoen 18-19 eindigde de ploeg op de 10e plaats in de vierde klasse met 34 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 65 voor en 41 tegen. In de twee laatste afgebroken seizoenen speelden ze in de vierde klasse 19 competitiewedstrijden, waarvan er acht werden gewonnen en zeven verloren.

Dit seizoen:
Gilberto Smit is als trainer aan zijn tweede seizoen bezig. Hij kan beschikken over een selectie van circa 17 spelers.
In de competitie staat ASH met 17 punten uit 9 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 16 voor en 12 tegen op een keurige 3e plaats. In de vier gespeelde thuiswedstrijden werd telkens gewonnen, van Leerdam Sport (3-0), ZBC´97 (2-1), Unitas (4-0) en Noordeloos (2-1).
De laatste thuisnederlaag in de competitie dateert van 15 februari 2020 tegen Kerkwijk.
Na een eind januari tegen Beesd gespeelde oefenduel werd op 12 februari in hun eerste competitie herstart wedstrijd met 2-1 thuis gewonnen van Noordeloos. Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen runner-up GSC/ODS afgelast. De ervaren Danny Bijl, die goed is voor ruim 120 competitie doelpunten voor de ploeg, is ook hun huidige teamtopscorer met zes doelpunten.

Historie:
In het seizoen 2019/2020 troffen beide teams elkaar in de beker. In Hendrik Ido Ambacht won IFC toen met 2-0.

Waar te zien:
Kan IFC zijn ongeslagen competitie status verlengen en opnieuw drie punten aan zijn totaal toevoegen en daarmee de toppositie handhaven? Of zal thuisploeg ASH juist zijn ongeslagen status thuis weten te handhaven en de Ambachters de eerste nederlaag toebrengen?
De competitiewedstijd tussen ASH en IFC in de vierde klasse E op het Sportpark ASH aan de Korfgraaf 3 te 4174 GL Hellouw, staat gepland voor zaterdag 26 februari om 14.30 uur.

Cees van Heeren