IFC speelt bij moeilijk te kloppen Halsteren

tekst: Cees van Heeren

Na de goede en verdiende overwinning afgelopen zondag bij UDI´19 wacht IFC op zondag 24 maart opnieuw een uitwedstrijd. De tegenstander is het moeilijk te kloppen (zowel in wedstrijden als in verdedigend opzicht) en hoog geklasseerde Halsteren.

De Tegenstander RKSV Halsteren:
De vereniging is op 1 april 1926 opgericht.
De laatste jaren is de weg van het sportieve succes met het eerste elftal weer ingeslagen. Voor het vierde achtereenvolgende seizoen komt Halsteren nu weer uit in de hoofdklasse. Na een negende en een vijfde plaats, werd er in het vorige seizoen met de behaalde 55 punten een prima derde plaats in de eindstand bereikt.
 
Dit Seizoen:
In de competitie doen de Brabanders het overeenkomstig hun eigen `hoge` verwachting. Ze strijden mee om de prijzen. Tot nog toe kwamen ze 20 keer in het veld en wonnen daarin 10 keer. Ook werd er liefst acht keer gelijkgespeeld. Alleen werd er verloren bij Alphense Boys en Baronie. Met de zo behaalde 38  punten nemen ze thans de derde plaats in de stand in. Halsteren is gewoon ontzettend moeilijk te kloppen. Ze verloren dus slechts twee keer, het minste van alle hoofdklasse ploegen. Ook kregen ze tot op heden slechts 16 doelpunten tegen en daarmee hebben ze de beste defensie van de afdeling.
Liefst acht keer werd er gelijk gespeeld en daarmee zijn ze ook al samen met Purmersteijn de gelijke spelen kampioen van de zondag hoofdklassers.
Het merendeel van de punten (24 van de 38) behaalde Halsteren overigens wel op het eigen natuurgras, waarop ze uiteraard nog ongeslagen zijn.
De teamtopscorer van hoofdtrainer Ruud Pennings is Francis Kabwe Manengela met 10 doelpunten.

Historie:

Halsteren is één van de ploegen waartegen IFC in het verleden in competitieverband vaker is uitgekomen. In het seizoen 2007-2008 in de tweede klasse eindigde deze wedstrijd in een 3-0 nederlaag . Enkele jaren later in het seizoen 2012-2013, in de eerste klasse wist Halsteren de wedstrijd opnieuw te winnen (3-1).  In het seizoen 2016-2017 in de hoofdklasse won Halsteren de thuiswedstrijd met 2-1. Ook in het vorige seizoen troffen beide teams elkaar en weer was Halsteren de ploeg die wist te scoren 2-0, via doelpunten van Beerendonk en Constansia.
Met andere woorden IFC wist deze eeuw nimmer iets te halen in Halsteren.

Van de overige velden:
Het toeval wilt, dat de top vier ploegen in de stand allemaal een ploeg uit de onderste vier van de ranglijst treffen. Het op de directe degradatieplaats staande De Meern ontvangt thuis het als vierde geklasseerde Groene Ster. Het daarboven staande Vlissingen moet de moeilijke reis naar de nummer twee Gemert maken, terwijl het op de 13eplaats staande RKAVV het in Breda tegen de koploper Baronie moet opnemen. Op voorhand zal voor de laag geklasseerde ploegen  elke punt een bonuspunt betekenen.

Waar te zien:
Het vorige week winnende IFC zal ongetwijfeld willen trachten om opnieuw een positief resultaat te bereiken. Halsteren zal echter zelf ook willen winnen en hun ongeslagen thuisstatus behouden en daarmee ook hun derde plaats in de stand.
Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd op Sportpark De Beek aan De Beeklaan 31 te 4661 RK Halsteren onder leiding van scheidrechter R. Wassink uit Hoofddorp start zondag 24 maart om 14.30 uur.

Tot Ziens!