IFC speelt bij om handhaving strijdend RKAVV

tekst: Cees van Heeren

Na de afgelopen zondag in de laatste minuten uit handen gegeven thuisoverwinning tegen Gestel, heeft IFC nu twee uitwedstrijden achter elkaar voor de boeg tegen teams uit het rechterrijtje. De eerste tegenstander daarin is het voor handhaving strijdende RKAVV uit Leidschendam. De 95 jaar oude vereniging staat de gehele competitie al bij de onderste ploegen, maar presteren redelijk goed in de huidige derde periode.

Dit seizoen:

In zijn debuut seizoen eindigde de ploeg uit Zuid-Holland op de achtste plaats in de hoofdklasse A. Dit tweede seizoen, nu in de hoofdklasse B, gaat het wat moeizamer. In de eerste periode eindigde men op de 13e plaats en in de tweede periode op de 15e plaats. Thans neemt de ploeg van trainer Robin Knoester de 13e plaats in de stand in. Als deze klassering exact behouden zou blijven na 30 wedstrijden, dan zou dat nacompetitie spelen betekenen om zich te kunnen handhaven. In de door hen 25 gespeelde wedstrijden behaalden ze 26 punten door middel van 6 overwinningen en 8 gelijke spelen. Het doelsaldo met 25 voor en 37 tegen is negatief. Met de 25 competitiedoelpunten is het na EHC het minst productieve team van de hoofdklasse. IFC heeft op dit moment 8 punten meer verzameld dan RKAVV en daarbij ook nog één wedstrijd minder gespeeld.
In de thuiswedstrijden heeft RKAVV tot nog toe 14 van zijn 26 punten behaald.
Net als IFC werd ook RKAVV in de tweede bekerronde op penalty’s uitgeschakeld. Hun tegenstander was VOC.

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop speelde RKAVV tot op heden tien competitiewedstrijden, waarin 15 punten werden verzameld. Er werd gewonnen bij Chevremont en Vlissingen en op hun eigen veld werden Gestel en Dosko verslagen.
In de Haaglanden voetbal Cup zijn ze recent door het in de zaterdag eerste klasse uitkomende SVC´08 uit Wassenaar uitgeschakeld.
Teamtopscorer is aanvaller Remco Overdevest met 6 competitietreffers.

Historie:
In het seizoen 2014-2015 troffen beide teams elkaar in de eerste klasse. Hoewel RKAVV lange tijd met 10 man moesten spelen wonnen ze de wedstrijd met 4-1. De gelijkmaker in die wedstrijd voor IFC was van Danny Slingerland. Alle vier de doelpuntenmakers (de Blank, Lauwers, Overdevest en Bachar) voor RKAVV maken nu nog steeds deel uit van hun selectie.
Op 2 oktober2016. troffen beide teams elkaar in H.I. Ambacht. Een redelijk gelijk opgaande wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd zorgden Akin Arslan en Marwin Richard ervoor, dat de drie punten door een 4-2 overwinning op Sportpark Schildman bleven.

Waar te zien:
IFC zal zich zo snel mogelijk helemaal veilig willen spelen en daarvoor zijn zeker nog enkele punten nodig. Aan de andere kant zal RKAVV de punten thuis willen houden in hun strijd om handhaving.
Zowel IFC als RKAVV hebben geen geschorste spelers. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden.
De wedstrijd op Sportpark Kastelenring aan de Sportparkweg 4 te Leidschendam begint zondag 9 april 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter D.H. de Vries uit Amstelveen om 14.30 uur.

Tot Ziens!