IFC speelt bij oude bekende Halsteren

tekst: Cees van Heeren

Tot op heden is IFC uitstekend in de competitie gestart met twee overwinningen en een gelijkspel. Net als vorige week toen thuis, speelt IFC in de vierde competitieronde tegen een oude bekende. In het Brabantse land wacht namelijk de RKSV Halsteren uit het gelijknamige dorp tegenwoordig deel uitmakend van de gemeente Bergen op Zoom.

De Tegenstander Halsteren:
Het op 1 april 1926 opgerichte Excelsior veranderde snel zijn naam in Halsteren toen het zich aansloot bij de Brabantse voetbalbond en er meerdere verenigingen bleken te bestaan met de naam Excelsior. De grootste successen van het eerste elftal van de vereniging liggen inmiddels meer dan 20 jaar terug. Zowel in 1989, 1993 als 1995 werd de KNVB districtsbeker van Zuid 1 gewonnen. In 1992 werd ook de afdelingstitel in de hoofdklasse bemachtigd.
Zoals elke vereniging kende Halsteren een sportieve dip en er volgde zelfs een degradatie naar de derde klasse in het begin van deze eeuw. De laatste jaren is de weg van het sportieve succes weer ingeslagen. Na afloop van het jaar 2013/2014 kon een kampioenschap gevierd worden in de 2e klasse en in het seizoen daarop ook gelijk maar het kampioenschap in de 1e klasse.

Vorig seizoen:

Ook vorig seizoen kwam Halsteren uit in de hoofdklasse. Na 30 gespeelde wedstrijden betekenden de behaalde 47 punten een prima vijfde plaats in de eindstand.

Dit Seizoen
Na in de voorbereiding onder andere de Markiezen Cup gewonnen te hebben tegen MOC´17  begon de competitie met een 1-0 nederlaag bij Vlissingen. Hierna werd thuis met 3-0 gewonnen van Baronie, maar afgelopen zaterdag bij Gemert met 4-1 verloren. Met de drie behaalde punten en een doelsaldo van 4 voor en 5 tegen neemt Halsteren momenteel de bescheiden 12e plaats in de stand in.

Selectie:
Dit seizoen is de van Vlissingen overgekomen Ruud Pennings aangesteld als hoofdtrainer.
Naast spelers, die al langer voor de vereniging uitkomen, heeft het team, dat in de afgelopen week hun topscorer (14 goals) vanuit het vorige seizoen Matthew Amoah zijn voetbalschoenen aan de wilgen zag hangen, dit seizoen een aantal versterkingen kunnen verwelkomen.
Zo kwam verdediger James over van Vlissingen. Ook in aanvallend opzicht liefst drie versterkingen. Van Hoek is Pattinama (al goed voor in totaal 120 competitiedoelpunten voor zijn diverse clubs) gekomen en van Baronie Constansia. Tot slot is de topscorer van het gedegradeerde DOSKO Van de Kreeke het team komen te versterken. De vier competitiedoelpunten zijn overigens door vier verschillende spelers gemaakt.

Historie:

Halsteren is één van de ploegen waartegen IFC in het verleden in competitieverband vaker is uitgekomen. In het seizoen 2007-2008 in de tweede klasse bleven de punten door een 3-0 overwinning in Halsteren. Enkele jaren later in seizoen 2012-2013, in de eerste klasse wist Halsteren de wedstrijd op het eigen veld opnieuw te winnen (3-2). In september 2015 won Halsteren in de poulefase van het districtsbekertoernooi opnieuw met 2-0. Beide ploegen waren overigens toen al zeker van het verder mogen bekeren.
In het afgelopen seizoen won Halsteren opnieuw en wel met 2-1. Danny Slingerland scoorde vanaf de 11 meterstip, dit nadat de thuisploeg via Amoah en Zimmermann op voorsprong was gekomen.
De historische balans is dus helemaal in het voordeel van de thuisploeg.

Waar te zien:
Hoewel de historische balans dus in het nadeel van IFC is, weet een ieder, dat prestaties uit het verleden geen enkele garantie bieden voor het heden of de toekomst.
De wedstrijd op het Gemeentelijk sportpark De Beek aan De Beeklaan 31 te 4661 RK Halsteren onder leiding van scheidrechter L. Timmer start zondag 24 september om 14.30 uur.

Tot Ziens!