Logo

IFC speelt bij promovendus TAC´90

LogoHet de laatste weken een uitstekende vorm ten toon spreidende en in de competitie ongeslagen IFC reist in de achtste en laatste wedstrijd in de eerste periode naar Den Haag om promovendus TAC´90 tegemoet te treden. TAC´90 is een van de drie naar de eerste klasse gepromoveerde verenigingen. Waar voor IFC de blik gericht is op de bovenkant van de ranglijst en waar wellicht de eerste periode titel gepakt kan worden, is die voor de thuisploeg voorlopig gericht om weg te blijven van de onderste plaatsen. Beide ploegen zullen dus willen winnen.
De Takdier Boys Amar Deep Combinatie´90 uit de wijk Moerwijk in Den Haag is op 9 november 1990 ontstaan. Deze vereniging, die dus binnenkort een jubileum kan gaan vieren heeft ongeveer 600 leden.

Vorige seizoenen:
In het jaar 2005 werd het eerste elftal van de vereniging kampioen in de vijfde klasse en in 2011 in de vierde klasse. Aan het einde van het seizoen 2013/2014 werd via de nacompetitie de tweede klasse bereikt. Daarin werd in het vorige seizoen gelijk het kampioenschap behaald met 50 punten uit 26 wedstrijden en voor erkende verenigingen als Wilhelmus en VUC.
De Haagse sociaal cultureel sport vereniging heeft derhalve een mooie opmars in de rangen van de KNVB gemaakt.

Dit Seizoen:
Net als alle andere ploegen is TAC´90 het officiële seizoen gestart met bekerwedstrijden. In de poulefase viel gelijk het doek. Het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Rijnvogels was in Den Haag met 0-6 veel te sterk en bij het in zondag hoofdklasse uitkomende Quick was met een 0-3 nederlaag ook geen eer te behalen. In de eigen competitie 1B werden tot op heden 7 punten behaald door middel van twee overwinningen en een gelijkspel. Het doelsaldo is licht negatief met 11 treffers voor en 14 doelpunten tegen. Op het eigen veld leverden de drie tot op heden gespeelde thuiswedstrijden 3 punten op door een 4-2 winst op Poortugaal. Zowel SJC (2-3) als Wateringse Veld/Gona (0-2) namen de punten mee naar huis.

Selectie:
De selectie staat dit seizoen onder leiding van de zeer ervaren trainer Melbi Raboen, die in zijn lange trainershistorie kampioenschappen heeft gevierd met ADO, UVS en Holland.
De teamtopscorer is Barzey met 5 treffers gevolgd door Nocento met 3 doelpunten.

Historie:
Hierover kunnen wij heel kort over zijn. In ieder geval hebben beide teams elkaar deze eeuw niet in een officiële KNVB wedstrijd ontmoet.

Waar te zien:
IFC zal via een goed resultaat zijn hoge positie in de stand willen handhaven en er alles aan doen om eventueel de eerste periode titel te pakken. Daarvoor is men overigens afhankelijk van het resultaat van Boshuizen. Als die hun eigen wedstrijd winnen, pakt de ploeg uit Leiden deze prijs. De thuisploeg aan de andere kant kan de punten ook goed gebruiken om afstand te nemen van de onderste plaatsen en zullen dus voor het nodige tegengas zorgen. Wij kunnen dan ook een bijzonder spannende wedstrijd verwachten en hopen de nodige steun van supporters te kunnen begroeten.

De wedstrijd op Sportpark De Verlichting aan de Roemer Visscherstraat 108 te 2533 VG Den Haag begint zondag 1 november 2015 onder leiding van scheidsrechter M. Mohammed om 14.30 uur.

Tot Ziens!