IFC speelt eerste uitwedstrijd bij Baronie

Na een goede voorbereiding heeft IFC dit ook een goed gevolg gegeven door afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd tegen OJC Rosmalen te winnen.
In de eerste uitwedstrijd in de competitie gaat IFC in Breda op bezoek bij Baronie. Deze tegenstander wordt in de diverse voorbeschouwingen gezien als één van de ploegen, die voor de bovenste plaats gaat meedoen.

De tegenstander Baronie:

logoOp 4 juli 1926 ontstond de vereniging onder de naam Vitesse. Na een fusie in 1929 werd de naam Baronie gekozen. Ingaande 1954 tot de sanering in 1971 kwam de vereniging uit in het betaalde profvoetbal. Thans komt de ploeg voor het 29e seizoen in totaal uit in de zondag hoofdklasse.

Dit seizoen:
In het vorige afgebroken seizoen stond de ploeg uit Breda met IFC op de gedeelde derde plaats in de rangschikking met 35 punten.
In de voorbereiding op het huidige seizoen werd nipt met 0-1 verloren van het in de Keuken Kampioen divisie uitkomende NAC Breda, gelijkgespeeld tegen GOES (3e divisie), gewonnen van Dongen (3e divisie), een toernooi met Oosterhout, Zundert en Jeka gewonnen en tenslotte bij het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende SC Feyenoord (1-3) ook gewonnen.
De eerste competitiewedstrijd werd afgelopen zondag met 0-2 gewonnen bij VOC door doelpunten van Jorik Mijnhijmer en Mustafa Mohammad.

Selectie:
Voor het vijfde achtereenvolgende seizoen staat trainer Jurriaan van Poelje aan het roer en het team kende in vergelijking met het afgelopen seizoen nauwelijks wijzigingen. Twee nieuwe spelers hebben een basisplaats veroverd. Dat zijn middenvelder Noël de Grauw (ex. RKC Waalwijk en NAC Breda jeugd) en aanvaller Riad Elloukmani (van Unitas´30).

Historie:
De competitie historie tussen IFC en Baronie is tot de drie laatste seizoenen beperkt. In december 2017 was de uitslag in Breda een 1-1 gelijkspel. Uit een penalty scoorde Danny Slingerland toen de gelijkmaker.
In januari 2019 kreeg IFC een pak rammel van de Baronnen en mede door vier doelpunten van Mohammad werd de eindstand van 6-1 bereikt. Het doelpunt van IFC was daarbij van Everon Pisas.
Afgelopen seizoen troffen de ploegen elkaar eind oktober 2019 in Breda. Na een 1-0 ruststand door Jens Wirix zorgde Yoeri Rombouts voor de 1-1 eindstand.

Waar te zien:
Beide ploegen zullen willen winnen om in ieder geval gedeeld koploper te blijven. Het ambitieuze Baronie schrijft dan ook: `De eerste topwedstrijd, waarbij het team uit Breda op eigen veld mag laten zien, dat de titelaspiraties niet uit de lucht komt vallen`.
Uiteraard zal IFC ook de goede lijn willen voortzetten met punt(en) gewin.
De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei aan de Blauwe Kei 1a te 4834 AW Breda staat onder leiding van Dhr. R.A.H.J. Souwen uit Tilburg. Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.

Tot Ziens!