IFC speelt gelijk bij Alphense Boys

In een vooral in de tweede helft boeiende wedstrijd hebben Alphense Boys en IFC met een 1-1 gelijkspel de punten gedeeld.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week kon trainer Breetveld van IFC in deze wedstrijd wegens werkomstandigheden niet beschikken over Michael Potkamp. Hierdoor kreeg Tim Willemstijn zijn eerste basisplaats in de hoofdklasse toebedeeld.
Bij de thuisploeg was de al vier competitie doelpunten gemaakt hebbende spits Krop reservespeler.
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en hadden de wedstrijd kunnen winnen, maar een gelijkspel gaf eigenlijk de verhoudingen goed weer. In de beginfase kwam IFC goed weg met een bal tegen de onderkant lat, maar later in de eerste helft had Joey Grootenboer voor de Ambachters pech, dat zijn inzet van de lijn werd gehaald. De ruststand was derhalve 0-0.

De tweede helft begon net als de eerste met een sterk aandringende thuisploeg. Nu rondde een de diepte ingestuurde Hoogenboom wel af 1-0. Enkele minuten daarna voorkwam keeper Davey van Pelt een dubbele achterstand voor IFC. Kort hierna bracht Juthlen Castillo (2e competitie treffer) de partij in evenwicht 1-1. Hierna ontstond er een geheel open wedstrijd waarbij keeper Van Pelt tot twee keer toe de thuisclub van de nieuwe voorsprong afhield. Aan de andere kant trof een kopbal van Stephen Emelina dan weer het houtwerk. Twee minuten voor het eindsignaal leek heel even de thuisploeg de winnaar te worden, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Het nu drie wedstrijden achter elkaar ongeslagen zijnde IFC neemt nu de negende plaats in de stand in en treft volgende week thuis de huidige nummer vier Groene Ster uit Heerlerheide.

Alphense Boys – IFC: 1-1 (0-0).
48. 1-0 Thijs Hoogenboom en 56. 1-1 Juthlen Castillo.
Opm. scheidsrechter D. Karacaoglan uit Assen bijgestaan door mevr. F. Hoogendijk (Enschede) en Dhr. A. Afalah (Bergschenhoek) gaf gele kaarten aan Hoogenboom, van Zoest, Duah, Bavelaar (allen Alphense Boys) en Emelina (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Everon Pisas, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti, Juthlen Castillo (81. Mohamed el Bannasri), Tim Willemstijn en Joey Grootenboer.

Tekst: Cees van Heeren