IFC speelt gelijk in inhaalwedstijd bij UDI´19

Woensdagavond 18 april speelde IFC de inhaalwedstrijd tegen het hoger geklasseerde UDI’19 / CSU in Uden waarin IFC een verdienstelijke puntendeling (2-2) behaalde.

Trainer Virgil Breetveld kon om uiteenlopende redenen niet beschikken over Edison Warner (werk), Perry van Eijken (ziek) en de geschorsten Damiano Vaudo en Marvin Richard en liet hij de niet fitte Noël Goossens op de reservebank plaatsnemen zodat het elftal een aantal mutaties kende in vergelijking met de zondag verdiend gewonnen wedstrijd tegen Meerssen. Zo speelde de terug van een schorsing Marco Bouwman weer in de verdediging en was er voor het eerst een basisplaats voor de junior Mohamed el Bannasri in de spits.
Hoewel het midweekse wedstrijd betrof waren er toch redelijk wat toeschouwers op het duel afgekomen op het fraaie sportcomplex Parkzicht. De eerste minuten had IFC het even moeilijk tegen UDI’19, echter de eerste kans was er voor IFC. In de derde minuut kwam Mohamed el Bannarsi, die een sterke wedstrijd speelde, alleen voor keeper Van de Horst die goed redde. Gaandeweg de wedstrijd nam IFC het initiatief over en met goed veldspel werd de tegenstander onder druk gezet. De tweede grote kans was er in de 17e minuut voor Achraf el Hajouti die net naast schoot. In de 21e minuut kwam IFC verdiend op voorsprong. Een overtreding op Billy Nzojyibwami in het strafschopgebied, wellicht zwaar gestraft ,werd door scheidsrechter Van der Werff beoordeeld als een penalty waarna aanvoerder Danny Slingerland onberispelijk en hard de trekker overhaalde en zodoende zijn 11e competitiegoal kon laten noteren. Ook daarna bleef IFC goed voetballen. In de 25e minuut schiet Michael Potkamp na een goede aanval net naast en een scherpe voorzet van Danny Slingerland wordt door 2 spelers van IFC op een haar na gemist. Maar de beste kans om de voorsprong uit te breiden krijgt Danny Slingerland in de 39e minuut, een lob over de keeper eindigt helaas op de lat. UDI’19 die tot dan toe enkel wat gevaar stichtte bij corners krijgt voor rust opeens nog 2 grote kansen. Eerst is het Nico Ramos die onnodig balverlies leid waarbij er hoog over wordt geschoten en vlak voor rust is het keeper Davey van Pelt die een goede redding moet verrichten na wederom slordig balverlies.
De tweede helft gaf een ander beeld te zien. UDI’19 kwam fel uit de startblokken en IFC wordt het eerste kwartier onder druk gezet. In de 56e minuut valt dan ook de gelijkmaker, na een voorzet kan Sidney Gakpo kort wegdraaien bij een verdediger van IFC en laat onze keeper kansloos. Na deze gelijkmaker komt IFC ook wat meer aan voetballen toe. Hoewel er door het hele team hard wordt gewerkt is het veldspel minder dan de eerste helft waardoor er weinig gevaar is voor het doel van UDI’19. Maar ook UDI’19 creëert afgezien op een schot net naast in de 75e minuut niet veel. Een kwartier voor tijd wordt Billy Nzojyibwami gewisseld ,die ook niet geheel fit aan deze wedstrijd begon, voor jeugdspeler Berkay Tunc die goed invalt.
Het venijn zit dan ook in de slotfase. In de 82e minuut kopt Nick van Dijk na een voorzet van rechts ongehinderd de 2-1 binnen voor de thuisploeg. Echter de voorsprong is van korte duur. 3 minuten later leid een verdediger van UDI’19 net buiten de zestien balverlies aan Ozan Cimen die vanaf de achterlijn een prima voorzet geeft op de geheel vrijstaande Mohamed el Bannasri die de verdiende 2-2 kan inkoppen, zijn eerste doelpunt in de hoofdklasse. Na een paar minuten blessuretijd fluit de goed leidende scheidsrechter Van der Werff voor het einde die alleen Sam Wassenberg van UDI’19 een gele kaart gaf wegens commentaar op de leiding.

Zo pakt IFC verdient een gelijkspel en is het nu vijf wedstrijden achter elkaar ongeslagen. De voorsprong bedraagt nu zeven punten op de ploeg, die onder de nacompetitiestreep staat.
Opstelling IFC: Davey van Pelt, Nico Ramos, Ronnie Nouwen, Mohamed el Bannasri, Billy Nzojyibwami (77. Berkay Tunc), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti en Marco Bouwman.