IFC speelt in de residentie tegen Quick

img.kooora.comIn de eerste uitwedstrijd van het seizoen reist IFC (zondag) naar de residentie hoofdstad Den Haag om de voetbaldegens te gaan kruisen met H.V. & C.V. Quick.

De Tegenstander H.V. & C.V. Quick:
De omnivereniging Quick opgericht op 1 maart 1896 bestaat uit een voetbal- en een crickettak. In het jaar 1908 kon het toenmalige Quick 2 het landskampioenschap van Nederland vieren. Van veel recentere datum is, dat Quick ingaande het seizoen 2012-2013 uitkomt in hoofdklasse van het zondag voetbal.
Enkele bekende oud (jeugd) spelers zijn Guyon Fernandez (o.a. ex. Feyenoord) en Mimoun Mahi (nu FC Groningen).
Quick is een van de grootste verenigingen binnen Den Haag met alleen al 14 seniorenteams en ook de hoogste jeugdselectieteams, spelen op landelijk hoog niveau (2e divisie).

Vorig seizoen:

Zoals gezegd komt Quick ingaande het seizoen 2012-2013 uit in de hoofdklasse. Vorig seizoen eindigde het team op een keurige 5e plaats (dit was gelijk de hoogste klassering in de hoofdklasse) en in het districtsbekertoernooi van West 2 bereikten ze de halve finales.

Dit Seizoen
Na de oefenwedstrijden stond op 17 augustus de 1e voorronde van het KNVB bekertoernooi op het programma. Door twee doelpunten van Marc Boshoff werd met 2-0 gewonnen van zaterdag eerste klasser Oranje Wit uit Dordrecht. In de 2e voorronde afgelopen woensdagavond verloor Quick echter op het eigen veld nipt met 0-1 na verlening van het in de derde divisie uitkomende EVV uit Echt.
In de competitie is Quick goed gestart. De uitwedstrijd bij Dosko in Bergen op Zoom werd namelijk met 1-2 gewonnen door doelpunten van Sjoerd v/d Kolk en Can Memisoglu.

Selectie:
Trainer Paul v/d Zwaan zag uiteraard een aantal selectiespelers vertrekken. Hij kon naast een achttal uit de jeugd overgekomen spelers, ook enkele gerichte versterkingen begroeten zoals de al genoemde Memisoglu (ex. Forum Sport) en Rico Westdorp (ex. UVS).

Historie:

Quick en IFC kwamen elkaar in ieder geval deze eeuw elkaar nog nooit tegen in een (na)competitiewedstrijd. Er is dus nog geen historische balans.

Waar te zien:
IFC zal na de domper van vorige week zeer zeker minimaal een punt willen halen. Quick zal hun goede competitieopening een goed gevolg geven en lijkt geen makkelijke tegenstander, als die er in de hoofdklasse al zouden zijn.
De wedstrijd op Sportpark Nieuw Hanenberg aan de Sav. Lohmanlaan 215 te 2566 BZ Den Haag onder leiding van scheidrechter M.A. te Hennepe start om 14.00 uur.

Tot Ziens!

Tags:
,